A6 Caransebeș – Lugoj: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate

Astăzi a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construcției drumului de mare viteză Caransebeș - Lugoj (50 km), a anunțat miercuri Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - mie, 24 iul. 2024, 12:45
A6 Caransebeș - Lugoj: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate

Potrivit lui, compania spaniolă INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL are la dispoziție 16,07 milioane lei (fără TVA) și 21 de luni pentru finalizarea contractului.

Construirea Drumului de Mare Viteză Caransebeș – Lugoj are ca obiective pricipale:

– reducerea timpului de călatorie și creșterea vitezei medii de deplasare între localitățile Caransebeș și Lugoj,
– asigurarea unei conexiuni cu viitorul drum expres Craiova – Târgu Jiu și cu Centura Municipiului Târgu Jiu,
– îmbunatățirea condițiilor de siguranță a traficului rutier,
– reducerea numărului de accidente și îmbunatățirea parametrilor de confort în traficul rutier.

Acest contract, finanțat din Fonduri Externe Nerambursabile (PT), va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea acestora, mai transmite șeful CNAIR pe pagina proprie de Facebook.

Caransebeș – Lugoj, ultimul lot fără proiectant din A6 Filiași – Lugoj

caransebes a6

La rândul său, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a amintit pe pagina proprie de Facebook că până în prezent au fost semnate și se află în derulare contractele pentru 3 loturi ale drumului de mare viteză Filiași – Lugoj:

– Lotul 1 (Filiași-Drobeta Turnu Severin), în lungime de 70 km. Contractul a fost semnat în data de 10 iunie 2023 și are o perioadă de derulare de 20 de luni (18 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate)

– Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea) în lungime de 65 km. Contractul a fost semnat în 4 iulie 2023 și are o durată de 28 de luni (26 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate).

– Lotul 3 (Domașnea-Caransebeș) cu o lungime de 45 km. Contractul a fost semnat în 13 septembrie 2023 și are o durată de 24 de luni (22 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate).

Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR S.A.)  primise șapte oferte la licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea sectorului de drum de mare viteză Caransebeș – Lugoj.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...