Autostrada Unirii A8: Turcii de la Nurol și-au adus utilaje pentru lucrări la secțiunea 1 Tg. Mureș – Miercurea Nirajului (Foto)

Turcii de la Nurol și-au adus utilaje într-o parcare din județul Mureș, ce vor fi folosite probabil pentru lucrări la secțiunea 1 Tg Mureș - Miercurea Nirajului din Autostrada Unirii A8 Tg Mureș - Tg Neamț, potrivit unei imagini postate de pasionații de infrastructură. Deocamdată, contractul pentru realizarea celor 24,4 km se află în etapa de proiectare.
Anemona Andone - joi, 11 iul. 2024, 22:09
Autostrada Unirii A8: Turcii de la Nurol și-au adus utilaje pentru lucrări la secțiunea 1 Tg. Mureș - Miercurea Nirajului (Foto)

„Utilaje Nurol în parcare la Vector Motel, Găiești”, scrie un pasionat de infrastructură pe forumul PeUndeMerg.ro al Ascociației Pro Infrastructură (API), care a postat imaginea de mai jos.

nurol A8

La jumătatea lunii martie, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a solicitat emiterea Ordinului de Începere pentru proiectarea secțiunii de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (24,4 km). „Faza de proiectare a acestui obiectiv va începe în data de 31 mai 2024, după finalizarea procedurilor administrative necesare”, declara în martie șeful CNAIR.

El a adăugat că antreprenorul NUROL INSAAT VE TICARET A.S are la dispoziție șase luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor de construcție a secțiunii A8 finanțată prin PNRR.

Acest contract, în valoare de 2,46 miliarde de lei (fără TVA), presupune inclusiv construcția drumului de legătură dintre A8 și A3 în lungime de 2,4 km.

Pe traseul secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului vor fi construite inclusiv 36 de poduri, pasaje și viaducte, dintre care un pasaj cu o lungime de 256 metri.

Al treilea șantier Nurol din România

Secțiunea 1 Tg. Mureș – Miercurea Nirajului a A8 reprezintă al treilea mare șantier de infrastructură rutieră din România ce urmează să fie deschis de compania Nurol.

Turcii de la Nurol au mai construit în România lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3), dat în trafic în 2023.

De asemenea, constructorul din Turcia mai lucrează și pe lotul 3 Pietroasele – Buzău al A7 Ploiești – Buzău.

A8 (Autostrada Unirii) va avea o lungime de aproximativ 304 km și este formată din secțiunile Târgu Mureș – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...