„Conform Memoriului tehnic întocmit de proiectant, proprietarul terenului doreşte construirea unui obiectiv multifuncţional cu funcţiunea principală de birouri administrative, spaţii de educaţie şi cercetare şi de locuit, precum şi restaurarea monumentului istoric. Aceste funcţiuni vor beneficia de locuri de parcare conform normelor în vigoare”, prevede anunţul.
În cadrul evaluării componenta financiară va reprezenta 70%, planul de management al calităţii lucrărilor executate – 15%, durata, succesiunea activităţilor şi interrelaţionarea acestora, inclusiv drumul-critic, resursele alocate pentru realizarea activităţilor – 15%.
Participanţii vor prezenta informaţii aferente principalelor lucrări executate în ultimii cinci ani, din care să reiasă că au fost executate lucrări similare în valoare cumulată de minimum 33.622.039, fără TVA, la nivelul unuia sau mai multor contracte.
Academia de Studii Economice a anunţat în iulie 2015 că a început lucrările de consolidare şi restaurare a casei Nanu-Muscel, proiectul, avizat de Primăria Capitalei, prevăzând şi construirea unei clădiri de 7 etaje lipită de clădirea ASE, imobil ce va fi folosit pentru învăţământ şi cercetare.
Imobilul este monument istoric, înscris în LMI cu codul B-II-m-B-21064.
În martie 2016, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, solicita Direcţiei de Cultură Bucureşti oprirea lucrărilor de la casa Nanu-Muscel din Piaţa Romană nr. 7, argumentând că s-ar fi realizat o serie de intervenţii fără aviz.
În mai 2017 Academia de Studii Economice din Bucureşti anunţa reluarea lucrărilor de extindere şi restaurare a corpurilor C1 şi C2, situate în Piaţa Romană. Decizia a fost luată de Inspectoratul Regional în Construcţii Bucureşti Ilfov – Inspectoratul în Construcţii al Municipiului Bucureşti (IRCBI-ICMB), după „ample acţiuni” de verificare şi control, preciza ASE.