Accelerează criza imobiliară: reduceri de sute de mii de euro la vile

Dezvoltatorul proiectului Oxford Gardens, care a mai construit şi clădire de birouri Cathedral Plaza, a redus masiv preţurile la vile.
Andrada Ghira - lun, 29 oct. 2012, 12:35
Accelerează criza imobiliară: reduceri de sute de mii de euro la vile

Criza imobiliară face ravagii şi pe piaţa caselor de lux, iar dezvoltatorii sunt nevoiţi să ajusteaze preţurile locuinţelor. Cei care au ţinut de preţ, au intrat în insolvenţă, cum e cazul proiectului construit de spaniolii de la Ibiza House. Acum, locuinţele de lux din Ibiza Sol se vând la jumătate de preţ, faţă de perioada anterioară crizei. La fel s-a întâmplat şi în cazul apartamentelor din Asmita Gardens. Tot în insolvenţă se află şi proiectul de lux Alia Apartments.

Recent, dezvoltatorul proiectului rezidenţial de lux din nordul Capitalei, Oxford Gardens, a lansat o campanie de reduceri de preţuri, valabilă până la data de 15 decembrie 2012. Reducerile de preţuri se aplică atât vilelor construite şi finisate, cât şi celor aflate în construcţie.

Reprezentanţii proiectului spun că reducerile reflectă realitatea din piaţa, iar nivelul discount-urilor variază în funcţie de un complex de factori, cum ar fi: mărimea terenului pe care este amplasată vila, suprafaţa construită, numărul de camere, gradul de finisare, poziţiaîn cadrul complexului şi facilităţi.

Dacă anul trecut nu existau în complex case cu preţuri mai mici de 550.000 euro, acum o vilă de lux cu suprafaţa de 325 mp poate fi achiziţionată cu 285.000 euro + TVA”, au mai declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentaţii proiectului.

Suprafaţa vilei al cărei preţ porneşte de la 285.000 de euro plus TVA, are 325 mp, nu are finisaje, iar suprafaţa totală a terenului este  de 400 mp.

„Dacă luăm în considerare bugetul maxim suplimentar pentru finisarea vilei, de 30.000 euro + TVA, rezultă că viitorii proprietari vor putea avea o casă personalizată într-un complex exclusivist pentru un cost total de 315.000 euro”, au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentaţii Oxford Gardens. Preţul unei vile complet finisate este de de 385.000 de euro plus TVA.

Orientarea spre vânzare

Până acum, strategia dezvoltatorului Oxford Gardens a fost concentrată doar pe partea de închiriere, şi din cele 204 de vile, 40 sunt închiriate. „În ce priveşte numărul de vile vândute, şase au deja contractate şi suntem în discuţii avansate pentru vânzarea altor cinci vile. Toate vilele din complex sunt scoase la vanzare in momentul de faţă, putând fi privite ca investiţie viitoare de actualii chiriaşi”, au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii proiectului.

Cu cât se închiriază o vilă de lux

Cei care închiriază o viă din Oxford Gardens plătesc chirii diferite, în funcţie de tipul şi suprafaţa pe care o are o vilă. Spre exemplu, pentru o vilă cu trei dormitoare chiria este de 2.200 de euro/lună, iar pentru un cu cinci, până la şapte dormitoare şi vedere la pădure, chiria este de 5.000 de euro/lună.

Proiectul se adresează în general de directori de companii, proprietari de afaceri sau expaţi, precum şi familiile numeroase, cu copii. Oxford Gardens se întinde pe o suprafaţă de 168.935 mp şi include 204 vile, spaţii verzi generoase şi un complex sportiv dotat cu terenuri de tenis şi baschet. Proiectul este localizat în nordul Bucureştiului, vis-a-vis de Scoala Americană, în vecinatatea pădurii Băneasa. Complexul a fost dezvoltat de Willbrook International şi livrat pe piaţă în 2011.

Willbrook International este deţinută de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Israel, Eyal Ofer. Compania este implicată în construcţia controversatei clădiri de birouri Cathedral Plaza, şi a investit până acum 500 de milioane de euro în România. În plus, acesta mai deţine şi terenuri în Bucureşti, Constanţa, Braşov şi Timişoara, a căror suprafată totală depăşeşte 10.000 de hectare.


CITEŞTE ŞI Sarabanda insolvenţelor imobiliare: Datorii de un sfert de miliard de euro

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să depăşească 20 miliarde de euro anul acesta, iar primele semne pentru anul viitor sunt pozitive, a declarat marţi ministrul elen al Turismului, Olga......
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia îşi propune să încheie un acord de demarcaţie maritimă cu Siria după ce un guvern permanent va fi format la ...
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât cu personal străin
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât ...
Rezolvarea deficitului de angajaţi în staţiunile de iarnă din Bulgaria nu va fi posibilă fără a face angajări din ...
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Agenţia de rating Fitch a revizuit perspectiva ratingului acordat Romgaz de la stabilă la negativă şi a confirmat rating-ul ...