Aceştia sunt cel mai bine plătiţi fotbalişti ai planetei în anul 2023

Fotbalul este, fără îndoială, cel mai urmărit sport de pe planetă, cu aproximativ 3,5 miliarde de fani. Popularitatea înseamnă mediatizare, iar lumea arabă a dat lovitură după lovitură în planul imaginii, aducând vedete ale sportului rege mondial.
Ion Dobreanu - lun, 28 aug. 2023, 12:04
Aceştia sunt cel mai bine plătiţi fotbalişti ai planetei în anul 2023

Cristiano Ronaldo a fost deschizătorul de drumuri, portughezul semnând cu Al Nassr la începutul acestui ani și devenind, astfel, cel mai bine plătit fotbalist. L-au urmat Karim Benzema, Neymar sau N’Golo Kante. Acești patru sportivi au ajuns în Top 5 jucători cu cele mai mari venituri după ce au ales să meargă în Arabia Saudită. În top este doar un „intrus” care joacă în Europa, Kylian Mbappe.

Iată fotbaliștii care primesc cei mai mulți bani pentru prestațiile din teren. Sumele de mai jos sunt completate cu venituri substanțiale din contracte comerciale (endorsements):

CRISTIANO RONALDO (AL NASSR) – 220 de milioane de dolari/an

În peste 20 de ani de carieră profesionistă, Ronaldo a devenit primul fotbalist care a marcat în cinci Cupe Mondiale, doborând alte zeci de recorduri. Nu este o surpriză că se află în fruntea listei celor mai bine plătiți fotbaliști din lume.

În vara lui 2021, CR7 devenea cel mai bine plătit jucător din istoria Premier League engleză, când a semnat un contract de doi ani cu vechiul său club Manchester United. Mutarea la Al Nassr poate fi interpretată ca o declarație: „Am câștigat tot ce se putea în Europa, este momentul pentru o nouă provocare”. Mulți au văzut plecarea în Arabia Saudită ca pe un pas înapoi. În schimb, contabilii lui Ronaldo văd cum conturile acestuia se „rotunjesc” cu 220 de milioane de dolari în fiecare an de contract.

KARIM BENZEMA (AL-ITTIHAD) – 218 de milioane de dolari pe an

În perioada petrecută la Real Madrid, Karim Benzema a fost în umbra lui Ronaldo. Francezul s-a transferat la Al-Ittihad, cel mai de succes club din Arabia Saudită. Cu toate acestea, nu câștigă mai mult decât fostul coechipier din Spania.
Campioana en-titre l-a adus pe Benzema ca răspuns la mutarea făcută de Al-Nassr, după ce Messi a refuzat un contract uimitor. Portughezul și francezul se vor duela pentru titlul de golgheter al campionatului, iar microbiștii din toată lumea pot paria pe disputa lor folosindu-se de fondurile primite ca bonusuri case de pariuri.

NEYMAR JR (AL-HILAL) – 150 de milioane de dolari pe an

Neymar a fost vândut de PSG la Al-Hilal pentru 90 de milioane de euro. Clubul din Arabia Saudită i-a pus la dispoziție un contract mult mai mare decât cel avut la PSG. Astfel, brazilianul va primi 100 de milioane pe an numai ca salariu de bază, față de 30 de milioane cât lua în capitala Franței. Cu tot cu bonusuri, Neymar va primi aproximativ 150 de milioane de dolari.

La această sumă se adaugă și recompensele pentru postările prin care sud-americanul promovează Arabia Saudită pe Instagram (unde are 212 milioane de urmăritori): fiecare astfel de postare îi aduce 500.000 de dolari.

KYLIAN MBAPPE (PSG) – 127 de milioane de dolari pe an

Scos din lotul lui PSG după ce a anunțat că nu vrea să prelungească înțelegerea care expiră anul viitor, apoi reprimit la echipă, Kylian Mbappe a refuzat pe rând ofertele astronomice venite de la Al Hilal și Chelsea. Vedeta naționalei Hexagonului continuă deocamdată în capitala Franței, unde este plătit cu 127 de milioane de dolari pe an (salariu plus bonusuri). Presa sportivă a scris că Mbappe a rămas la Paris Saint-Germain după ce i s-au acceptat câteva condiții ieșite din comun, cum ar fi aceea de a avea „drept de veto” asupra numirilor de antrenori sau de a fi consultat în privința campaniei de transferuri.

N’GOLO KANTE (AL ITTIHAD) – 109 milioane de dolari pe an

Puțini microbiști auziseră de N’Golo Kante când mijlocașul defensiv francez a semnat cu Leicester City, în 2015. Acest lucru s-a schimbat radical, francezul fiind unul dintre jucătorii cheie pentru cucerirea Premier League de către „vulpi”, apoi în campania de succes a naționalei sale, de la Cupa Mondială 2018.

La 30 de ani, Kante este un alt jucător care câștigă mulți bani în Arabia Saudită, alăturându-se cu conaționalului Benzema la Al-Ittihad. Fostul jucător al lui Chelsea a semnat pentru 109 milioane de dolari, cu tot cu bonusurile de performanță.

Te-ar mai putea interesa și
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din Dobrogea
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din ...
Hidrologii au emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râurile din Dobrogea, precum şi în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul......
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului mișcării Hezbollah
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului ...
Update: Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ...
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de ...
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...