Achiziţionarea de autobuze electrice şi acordarea de vouchere pentru biciclete – pe ordinea de zi a şedinţei CGMB
‘Se aprobă de principiu achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr de maxim o sută de autobuze urbane electrice şi infrastructura de încărcare necesară acestora’, prevede proiectul de hotărâre aflat pe prima poziţie a ordinii de zi.
Potrivit celui de-al doilea proiect, un număr de 5.000 de persoane ar urma să beneficieze de vouchere în valoare de 500 de lei pentru a putea achiziţiona biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot.
Un alt proiect, iniţiat de consilierii ALDE, vizează implementarea a 30 de module de staţii de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul Capitalei.
‘Se aprobă amenajarea celor 74 de locuri de parcare identificate în anexa nr. 1, în vederea implementării a 30 de module de staţii de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul Municipiului Bucureşti’, prevede proiectul.
Totodată, consilierii generali urmează să se pronunţe în ce priveşte acordarea numelui de Piaţa Ronald Reagan spaţiului public aflat la intersecţia dintre Piaţa Victoriei cu str. Paris şi str. Duiliu Zamfirescu.
În baza unei alte iniţiative, Stadionul Naţional Lia Manoliu, reabilitat şi modernizat, ar urma să treacă din administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti în administrarea Municipiului Bucureşti. În expunerea de motive, semnată de primarul general Gabriela Firea se arată că Municipiul Bucureşti, împreună cu alte 12 oraşe din 12 ţări europene, are ocazia de a găzdui pentru prima dată Campionatul European de Fotbal 2020. Se menţionează că, în prezent, Arena Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore şi care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA.
Tot vineri va fi supusă votului CGMB şi Strategia de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a consumatorilor din Bucureşti. În urma unei analize multicriteriale, autorii studiului propun: menţinerea numărului surselor de căldură existente, cu reabilitarea/ modernizarea acestora, construirea unei centrale de incinerare a deşeurilor (WtE Pallady) şi construirea a două surse noi de energie (CET Colentina şi CET Aviaţiei) în zonele deficitare din punct de vedere al parametrilor agentului termic furnizat populaţiei.
Răspunzând unei solicitări venite din partea CJ Ilfov, consilierii generali se vor pronunţa şi asupra unui alt proiect, conform căruia străzile din ansamblul de locuinţe Henri Coandă, situate pe raza administrativ teritorială a oraşului Voluntari, vor fi trecute din domeniul public al judeţului Ilfov şi administrarea Consiliului Judeţean Ilfov în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB, în vederea realizării unor lucrări de utilităţi.
De asemenea, pe ordinea de zi figurează şi transmiterea imobilului din str. Anton Pann nr. 20 din administrarea Bibliotecii Metropolitane Bucureşti în administrarea Muzeului Naţional al Literaturii Române, în scopul amenajării Casei memoriale Anton Pann.
Totodată, reprezentanţii USR au formulat un proiect care vizează un program anual de sterilizare gratuită a animalelor fără pedigree, cu stăpân, la nivelul municipiului Bucureşti.