„Ţara noastră are caracteristici bune în termeni de educaţie, specialişti IT calificaţi care pot fi bazele pentru noile echipe care vor fi puse la punct. Ei pot utiliza tehnologiile digitale ca o modalitate de conectivitate între sectoare, dar şi între regiuni şi ţări”, a explicat Stoycheva, scrie Agerpres.
Aceasta a adăugat că o astfel de conectivitate şi infrastructură digitală va fi una dintre priorităţile fondului de inovaţie care este creat în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări.
„La precedentul fond am participat cu 20 de milioane de euro şi am avut investiţii puternice şi de succes în energia alternativă şi centrele de date. Acum vom fi printre primii participanţi la noul fond de inovaţie. Am început deja acest lucru. În numele şi prin intermediul Bulgarian Development Bank, avem în vedere 10 milioane de euro, între cinci şi zece milioane de euro în primul fond. La final, volumul va ajunge la un nivel similar în al doilea fond”, a adăugat Stoycheva.
În plus, se poartă discuţii cu reprezentanţii altor bănci de dezvoltare şi diferite instituţii financiare, a precizat ministrul bulgar al Inovării, adăugând că mizează pe implicarea Băncii Europene de Investiţii, Fondului European de Investiţii şi a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Milena Stoycheva a mai menţionat că a avut întâlniri cu potenţiali investitori, companii high-tech şi reprezentanţi ai Amazon Web Services.
„Aflând despre realizările noastre, ce putem oferi ca oportunităţi, ei au ales deja să ne viziteze şi să vină cu echipele lor”, a clarificat Stoycheva.
Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către Agerpres, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.