Acord strategic între Unifarm şi Confindustria România

Compania Naţională Unifarm şi patronatul Confindustria România au semnat luni, la Milano, un Protocol de cooperare în vederea dezvoltării relaţiilor economice dintre Italia şi România în sectorul farmaceutic, în urma unei serii de acţiuni comune.
AGERPRES - joi, 10 oct. 2024, 09:11
Acord strategic între Unifarm şi Confindustria România

Conform unui comunicat, prin intermediul acestui Protocol de colaborare cele două structuri şi-au fixat obiective ambiţioase, precum: promovarea cooperării economice între cele două ţări pe baza valorilor comune şi a legăturilor strânse, organizarea de întâlniri de afaceri, promovarea participării la expoziţii şi târguri organizate în comun, organizarea de misiuni economice, seminarii, simpozioane, conferinţe şi alte activităţi în scopul îmbunătăţirii cunoştinţelor despre economia sectorului farmaceutic din cele două ţări, promovarea dezvoltării afacerilor şi identificarea de parteneri în vederea unor schimburi comerciale reciproc avantajoase, scrie Agerpres.

Pe lângă semnarea Protocolului, în prezenţa peprezentanţilor oficiali ai Consulatului General al României la Milano şi ai unor companii italiene atent selecţionate din sectorul farmaceutic, directorul general Adrian Marius Dobre a prezentat rolul strategic pe care Compania Naţională Unifarm îl joacă în sistemul medical din România şi rolul său strategic în a se asigura că piaţa din România are acces la cele mai noi şi mai eficiente medicamente şi terapii pentru pacienţii din România.

Potrivit sursei citate, acordul dintre cele două structuri va aduce beneficii semnificative pentru ambele naţiuni şi economii. Italia, pe de o parte, va putea asista la consolidarea prezenţei companiilor sale pe o piaţă externă strategică precum cea românească, promovând inovarea şi calitatea produselor sale farmaceutice. Pe de altă parte, România va obţine un acces mai uşor la medicamente de înaltă calitate, contribuind la ridicarea standardelor de îngrijire şi la îmbunătăţirea stării de bine a propriei populaţii.

„Industria farmaceutică din România se dezvoltă rapid. În calitate de director general al companiei farmaceutice a Statului Român, sunt dornic să încep colaborarea cu partenerii noştri italieni în vederea explorării modului în care putem extinde în continuare sectorul nostru de activitate şi afacerile din industria sănătăţii. Parteneriatul încheiat astăzi va reprezenta o oportunitate de a discuta subiecte de interes comun”, a declarat Adrian Marius Dobre, citat în comunicat.

Giulio Bertola, preşedintele Confindustria România, patronat care reprezintă cele mai mari investiţii italiene din România, a declarat la rândul său, cu ocazia evenimentului de la Milano, că este necesar să fie adoptate imediat măsuri concrete şi inovatoare pentru dezvoltarea tuturor formelor de activitate economică externă într-un sector atât de sensibil.

„Sunt deosebit de onorat de faptul că o Companie Naţională de Interes Strategic, precum UNIFARM, a ales Confindustria România în acest demers de dezvoltare a relaţiilor comerciale în sectorul farmaceutic între cele două ţări, România şi Italia, relaţii strategice şi pentru sistemul medical românesc. Consider că este necesar să fie adoptate imediat măsuri concrete şi inovatoare pentru dezvoltarea tuturor formelor de activitate economică externă într-un sector atât de sensibil care are nevoie de un lanţ de aprovizionare relaţional/industrial de încredere, în vederea garantării unei aprovizionări stabile cu medicamente de înaltă calitate”, a spus Bertola.

Te-ar mai putea interesa și
Tendinţă îngrijorătoare. Volumul cheltuielilor UE neconforme este în creştere (raport ECA)
Tendinţă îngrijorătoare. Volumul cheltuielilor UE neconforme este în creştere (raport ECA)
Nivelul de eroare estimat pentru cheltuielile de la bugetul Uniunii Europene creşte de la un an la altul, iar nivelul record al datoriei, războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei,......
Deficitul balanţei comerciale a crescut cu 14,6%, în primele opt luni ale anului
Deficitul balanţei comerciale a crescut cu 14,6%, în primele opt luni ale anului
Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) înregistrat de România în primele opt luni ale anului în curs s-a majorat cu ...
PIB a crescut cu 0,3% în trimestrul al doilea din 2024 – date INS
PIB a crescut cu 0,3% în trimestrul al doilea din 2024 – date INS
Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul II din 2024 a fost de 442,094 miliarde lei preţuri ...
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru – vizat de DNA într-un dosar de luare mită
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru – vizat de DNA într-un dosar de luare mită
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru este vizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar ...