Acţionarii Hidroelectrica au numit doi noi membri în Consiliul de Supraveghere, printre care şi fostul ministru al Comunicaţiilor Karoly Borbely

Acţionarii producătorului de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, au numit doi noi membri în Consiliul de Supraveghere, fostul ministru al Comunicaţiilor Karoly Borbely, în prezent director de strategie în cadrul companiei, şi Radu Spiridon Cojocaru, membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 04 iul. 2017, 15:25
Acţionarii Hidroelectrica au numit doi noi membri în Consiliul de Supraveghere, printre care şi fostul ministru al Comunicaţiilor Karoly Borbely

Mandatele acestora sunt provizorii, ele urmând să expire pe 19 august, arată un document publicat pe site-ul companiei. Ei îi înlocuiesc în funcţie pe Dorin Liviu Nistoran şi pe Gheorghe Gheorghe-Gabriel, care au demisionat, potrivit News.ro.

De asemenea, Oana Truţă a fost realeasă din partea Fondului Proprietatea membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere.

Karoly Borbely este în prezent director de strategie la Hidroelectrica. Între ianuarie 2010 şi mai 2012 a fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi În 2014 în Departamentul pentru Energie.

Din decembrie 2007 până în decembrie 2008 a fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, iar anterior, între februarie 2005 – decembrie 2007 a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

Radu Cojocaru, membru ALDE, a fost deputat din partea PNL în perioada 1996-2000, fiind membru al Comisiei pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare. El a fost, între 2016 – 2017, membru al Comisiei prezidenţiale pentru Programul de Ţară al României.

Cojocaru a fost numit în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom în luna aprilie a acestui an, la propunerea Ministerului Energiei.

Sindicatul Hidrosind, care reprezintă o parte din salariaţii Hidroelectrica, susţinea luni că actul de management la vârful societăţii este complet blocat din cauza provizoratului la conducerea societăţii, iar alimentarea cu energie electrică a populaţiei României poate constitui subiect de discuţie în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„Consecinţele lipsei deciziei la vârful societăţii, în împrejurările menţionate, sunt cu atât mai grave”, arată un comunicat al societăţii.

Şefii sindicatului menţionează că niciunul dintre reprezentanţii acţionarilor în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica nu a fost selectat conform prevederilor OUG 109/2011, toţi fiind numiţi provizoriu, în aceeaşi situaţie fiind şi membrii directoratului.

Hidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat şi unul din cei mai mari producători de energie din ţară. Acţionarul majoritar este Ministerul Energiei.

Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane de lei, cu 154,6 milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o creştere cu 26%.

Cifră de afaceri înregistrată în primele cinci luni ale acestui an a fost 1,436 miliarde de lei, faţă de 1,296 miliarde de lei în perioadă similară a anului trecut, crescând cu 11%.

Producţia la cinci luni în acest an a fost de de aproximativ 6,5 TWh, faţă de 7 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Încă o companie românească se extinde în toată regiunea. SmartWrap intră în Ungaria, Polonia, Bulgaria și Republica Moldova
Încă o companie românească se extinde în toată regiunea. SmartWrap intră în Ungaria, Polonia, Bulgaria și Republica ...
Piața ambalajelor flexibile din România s-a dublat în ultimii zece ani și a ajuns la circa 250 milioane de euro, urmând ca în următorii ani să crească cu 25% pe măsură ce piața se va......
Digi lovește din nou în concurență și face încă o mutare strategică pe piața din Spania
Digi lovește din nou în concurență și face încă o mutare strategică pe piața din Spania
Filiala spaniolă a grupului Digi Communications din România își extinde operațiunile în Spania, a doua sa piață după ...
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale ...
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...