,,La termenul din 26 iunie 2013, Tribunalul Bucureşti va hotărî cu privire la închiderea procedurii insolvenţei. Considerăm că după această dată, acţionarii Hidroelectrica, cei care au solicitat intrarea în insolvenţă, sunt obligaţi să facă o analiză serioasă a măsurilor luate în această perioadă şi asupra consecinţelor insolvenţei Hidroelectrica. Dispreţul permanent manifestat faţă de salariaţi, limbajul grobian, ameninţările la adresa conducerii Hidrosind ori de câte ori aceasta a luat poziţie împotriva sa, presiunile puse pe salariaţi şi pe liderii de sindicat din teritoriu, imixtiunea directă în problemele sindicatului, unele măsuri care afectează funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor energetice, alte măsuri luate în interes personal, sunt doar câteva din abuzurile săvârşite de administratorul judiciar. O parte dintre acestea au stat la baza formulării unor plângeri penale împotriva domnului Borza’, se precizează în comunicatul Hidrosind.
În data de 5 iunie, acţionarii Hidroelectrica au aprobat în Adunarea Generală procesul de restructurare a societăţii, din 13 sucursale compania urmând să rămână cu şapte, iar numărul de posturi să fie redus cu circa 300 la nivelul societăţii. Economia estimată la fondul de salarii va fi de circa şase milioane euro/an.
,,Singurele măsuri foarte vizibile şi intens mediatizate luate de administratorul judiciar au fost împotriva salariaţilor. Hidroelectrica avea 5.239 salariaţi în iunie 2012, a bugetat un număr de 4.900 salariaţi pentru finalul anului 2013, dar a ajuns deja la 4.550 ţn iunie 2013. În aceste două zile rămase sunt convins că administratorul judiciar îşi va dovedi încă o data puterea şi determinarea şi va disponibiliza pe ultima sută de metri salariaţi utili societăţii şi persoane indezirabile domniei sale’, spune preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea.
Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în data de 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012.