Acționarii J.T. Grup Oil S.A. au aprobat distribuirea de dividende în valoare de peste 3 milioane de lei din profitul de anul trecut

Acționarii J.T. Grup Oil S.A., una dintre cele mai importante companii private de pe piața distribuției de carburanți și unicul acționar al JT Terminal, au aprobat în cadrul şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 12 septembrie, distribuirea a 3.149.550 de lei sub formă de dividende din profitul cumulat nerepartizat înregistrat anul trecut, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - joi, 12 sept. 2024, 19:30
Acționarii J.T. Grup Oil S.A. au aprobat distribuirea de dividende în valoare de peste 3 milioane de lei din profitul de anul trecut

Dividendul brut este în valoare de 0,11 lei/acțiune.

A fost aprobată în unanimitate data de 10 octombrie 2024 ca dată de înregistrare și a ex-date 9 octombrie 2024, pentru identificarea acționarilor care urmează a beneficia de alte drepturi și asupra căroră se răsfrâng efectele hotărârilor AGEA. Plata către acționarii eligibili va fi efectuată începând cu data de 28 octombrie.

„Aprobarea distribuirii de dividende reprezintă un pas esențial în strategia noastră de a recompensa acționarii pentru susținerea și încrederea pe care ne-au acordat-o de-a lungul timpului. Decizia de a aloca o parte din profitul nerepartizat reflectă nu doar stabilitatea financiară a J.T. Grup Oil S.A., ci și angajamentul nostru de a menține o politică de dividende echilibrată. Ne dorim ca această acțiune să fie un semnal clar al faptului că prioritatea noastră rămâne crearea de valoare pe termen lung, în paralel cu dezvoltarea business-ului pe orizontală și consolidarea poziției noastre în piață. Rămânem dedicați unei guvernanțe corporative responsabile, concentrându-ne pe maximizarea valorii pentru acționari și pe consolidarea poziției noastre în industrie”, a declarat Steluța Lebidov, director financiar J.T. Grup Oil S.A..

Tot în ședința de convocare AGEA (a Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor) și AGOA (Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor) din 12 septembrie, consiliul de administrație al JT Grup Oil S.A., companie listată pe piața AeRo sub simbolul JTG, a aprobat programul de răscumpărare de către Societate a propriilor acțiuni, până la 500.000 de titluri, respectiv 1,75% din capitalul social, cu valoarea nominală de 1 leu/acțiune la un pret minim egal cu prețul de piață de la BVB din momentul efectuării achiziției și un preț maxim de 14 lei/acțiune.

Acestea pot fi folosite într-un program de tip Stock-Option-Plan pentru remunerarea şi fidelizarea personalului.
De asemenea, a fost votată împuternicirea consiliului de adminitraţie privind aprobarea hotărârilor prin care Consiliul va putea să încheie acte juridice în numele şi pe seama Societăţii, în limita unui plafon de 20.000.000 de euro.

JT Grup Oil, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), sub simbolul bursier JTG, pe 6 august, în urma unei oferte publice de vânzare acțiuni prin intermediul căreia compania a reușit să atragă de la investitori 19,9 milioane lei. Capitalizarea anticipată a companiei fiind de 186,1 milioane de lei.

Despre JT Grup Oil S.A.

În prezent, JT Grup Oil S.A. desfășoară operațiuni de distribuție de carburanți în zona de Sud-Est a României cu ajutorul unei flote proprii de 13 cisterne cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate. Pentru distribuția de carburanți în zona de nord a țării, compania are parteneriate cu reprezentanți ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.

În ultimii zece ani, profitul companiei a fost de 51 de milioane de lei, reflectând o performanță financiară solidă și sustenabilă. De asemenea și cifra de afaceri din ultimii cinci ani a înregistrat o creștere constantă de la 171 de milioane de lei în 2019 la 224 de milioane de lei în 2023, lucru ce demonstrează capacitatea companiei de a se adapta la cerințele pieței, de a inova și de a-și optimiza operațiunile pentru a impulsiona creșterea continuă și succesul pe termen lung.

Fondată in 2001, JT Grup Oil S.A. este una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța. În perioada 2004-2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepție, iar banii obținuți în urma vânzării au fost investiți în dezvoltarea rețelei de distribuție de carburanți. În 2008, compania a început să dezvolte rețeaua de distribuție și a introdus pe piață peste 250 de rezervoare dotate cu pompe și indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil S.A. și-a diversificat gama de produse, și a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deservește vasele comerciale pentru porturile Midia și Constanța.

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...