Acționarii Simtel Team au aprobat achiziția Advanced Robotics cu un milion de euro
Prețul de achiziție include o platformă robotică operațională și drepturile de autor pentru toți algoritmii și componentele software ale acesteia (cu aplicații în industria medicală, logistică, retail și altele).
”Suma de 100.000 euro va fi plătită de Societate, în numerar, imediat după data adoptării hotărârii adunării generale extraordinare a acționarilor Societății. Creanța având ca obiect suma de 300.000 euro se va converti în acțiuni emise de Societate, care vor fi decontate într-o operațiune de majorare de capital social efectuată în acest scop. Restul prețului de achiziție reprezentând 600.000 euro va fi achitat în două tranșe sub conditia atingerii unor tinte de cifra de afaceri, de 2 milioane euro, respectiv de 4 milioane euro”, se arată într-un comunicat al Simtel publicat la Bursă.
Advanced Robotics este o companie românească de IT care își propune să îmbunătățească asistența pentru clienți cu noi instrumente digitale. Advanced Robotics dezvoltă, personalizează, implementează și operează hard – și software pentru optimizarea și automatizarea proceselor de business.
Totodată, au aprobat delegarea către Administratorul Unic a atribuțiilor privind hotărârea de majorare a capitalului social, în limita sumei de 20.000 de lei, respectiv 100.000 acțiuni cu o valoare nominală de 0,2 lei/acțiune, reprezentând maxim 1,4175% din capitalul social al Simtel Team la data AGEA, în scopul stingerii creanței de 300.000 euro rezultate în urma achiziției.
Acționarii au mai aprobat trecerea companiei de pe piața AeRo pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București.
A mai fost aprobat și contractarea unor împrumuturi (linii de credit, factoring, capital de lucru, leasing etc.), în valoarea maximă de 50 de milioane de lei, de la instituții bancare, instituții de credit și/sau alte instituții financiar bancare sau nebancare, precum și aprobarea garantării de către companie a obligațiilor financiare rezultate ca urmare a contractării împrumuturilor, inclusiv prin instituirea de ipoteci mobiliare și/sau imobiliare asupra bunurilor (bunuri imobile, mijloace fixe, creanțe, polițe de asigurare etc.), în vederea acordării împrumuturilor.
Acționarii au fost de acord, de asemenea, să înființeze sau să achiziționeze o companie de proiect (SPV) din care Simtel va deține 50%, cu scopul dezvoltării unui proiect de stocare a energiei și operare în scopuri comerciale.
”Achiziționarea companiei de proiect presupune costuri de maxim 1.000 RON (totalul capitalului social fiind de maxim 2.000 RON)., Proiectul ar presupune dezvoltarea unei capacități de stocare de 6MWp, bazata pe tehnologia Li-Ion, în valoare de aproximativ 3 milioane euro.
Actionarii aproba pentru viitor si imputernicesc Administratorul Unic, cu posibilitatea de subdelegare, de a reprezenta Societatea in cadrul unor licitatii publice (lato sensu) avand ca obiectiv constructia de centrale electrice fotovoltaice, retele de statii de incarcare masini electrice si proiecte de telecomunicatii si altele asemenea, ce intra in obiectul de activitate al Societatii si/sau achizitia de terenuri necesare dezvoltarii de proiecte fotovoltaice sau statii de incarcare sau stocare, inclusiv in situatia in care valoarea acestor terenuri depaseste, individual sau cumulat, 20% din totalul activelor imobilizate”, se precizează în comunicat.
Un alt punct de pe ordinea de zi a mai primit undă verde din partea acționarilor, respectiv emiterea în perioada 2022-2025 a uneia sau mai multor emisiuni de obligațiuni nominative, în formă dematerializată și neconvertibile, garantate sau negarantate, după caz, cu sau fără discount, cu o valoare totală de până la 50 de milioane de lei sau echivalentul acestei sume în euro, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă de până la 9%, după caz și cu o scadență care nu va depăși cinci ani.
Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021, iar în prezent compania are o capitalizare de piață de peste 172 de milioane de lei. Este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români: Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania operează în trei domenii de activitate: telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale.