Acţionarii Smithfield au aprobat preluarea companiei de către producătorul chinez de carne Shuanghui

Acţionarii Smithfield Foods, cu operaţiuni şi în România, au aprobat preluarea companiei americane de către producătorul chinez de carne Shuanghui Group, printr-o tranzacţie, anunţată la sfârşitul lunii mai, care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania la 7,1 miliarde dolari. Grupul american a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup.
Economica.net - mar, 24 sept. 2013, 18:33
Acţionarii Smithfield au aprobat preluarea companiei de către producătorul chinez de carne Shuanghui

Astfel, propunearea a fost susţinută de 96% din voturile exprimate luni la o reuniune specială a acţionarilor, la care au participat investitori care deţin împreună 76% din acţiunile companiei, se arată într-un comunicat al Smithfield Foods.

După finalizarea tranzacţiei, acţiunile companiei vor fi delistate, iar Smithfield Foods va deveni o subsidiară deţinută integral de Shuanghui International Holdings Limited, urmând să opereze însă sub acelaşi nume ca şi până în prezent.

Shuanghui International este acţionarul majoritar al Henan Shuanghui Investment & Development Co, cel mai mare procesator de carne din China.

Pe lângă SUA, Smithfield Foods are operaţiuni în România, Marea Britanie, Franţa şi Polonia.

De asemenea, compania americană este prezentă prin societăţi mixte în Mexic, China şi Spania.

Shuanghui Group, cu sediul în provincia chineză Henan, este compania holding pentru Henan Shuanghui Investment & Development. Shuanghui este cel mai mare producător de carne de porc din China, potrivit datelor companiei, iar produsele sunt vândute sub numele Shineway.

Conform unui acord anunţat în luna mai de cele două companii, Shuanghui nu va închide facilităţi de producţie şi locaţii ale Smithfield, iar înţelegerile anterioare cu angajaţii privind salariile şi beneficiile vor fi respectate.

Vânzările Smithfield Foods în România au crescut în anul fiscal 2013, încheiat în aprilie, cu 3%, de la 245,8 milioane de dolari în anul fiscal 2012 la 252,3 milioane de dolari. Compania a raportat un profit de 41,4 milioane de dolari pentru anul fiscal 2013.

Grupul american a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Investiţia Smithfield Ferme în România începând din 2004, anul înfiinţării, şi până în prezent, este de peste 500 de milioane de dolari, în mare parte în regim greenfield, dar şi pentru retehnologizarea şi aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de creştere a porcilor din Banat, se arată pe site-ul Smithfield România.

Te-ar mai putea interesa și
Ce a transmis ECOFIN României după ce miniștrii europeni au văzut noul pachet fiscal
Ce a transmis ECOFIN României după ce miniștrii europeni au văzut noul pachet fiscal
Ministerul Finanțelor anunță că pachetul de măsuri fiscal-bugetare, asumat ieri de Guvernul României, a fost apeciat de Comisia Europeană drept un pas important și pozitiv în îndeplinirea......
X denunță solicitările de cenzurare a mii de conturi venite din partea statului indian
X denunță solicitările de cenzurare a mii de conturi venite din partea statului indian
Reţeaua de socializare X a anunţat marţi că este "profund îngrijorată" după ce a primit săptămâna trecută un ordin ...
Cota efectivă de impozitare a băncilor va ajunge la 34% anul viitor, ca medie, dar la unele bănci se va sări și de 100%. Majorările se vor reflecta în ratele la credit și în comisioane
Cota efectivă de impozitare a băncilor va ajunge la 34% anul viitor, ca medie, dar la unele bănci se va sări și de 100%. ...
Majorarea impozitului pe cifra de afaceri la bănci împarte instituțiile de credit în două: 10 bănci care vor plăti ...
15 state membre UE au primit permisiunea să-și crească nivelul datoriilor pentru înarmare fără a fi penalizate
15 state membre UE au primit permisiunea să-și crească nivelul datoriilor pentru înarmare fără a fi penalizate
Miniştrii de Finanţe ai Uniunii Europene au permis marţi unui grup de 15 state membre UE să se abată de la reglementările ...