Acţionarii Transgaz au aprobat înfiinţarea unui punct de lucru în Bucureşti
Într-un comunicat trimis BVB, compania informează că este vorba despre reprezentanţa Transgaz fără personalitate juridică cu sediul în Capitală, iar directorul general Petru Ion Văduva a fost împuternicit să îndeplinească formalităţile de înregistrare a acestei unităţi la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
În plus, AGEA Transgaz a decis că data de 13 ianuarie 2014 va fi termenul de înregistrare a acţionarilor asupra cărora se vor răsfrânge efectele Hotărârii Adunării Generale Extraordinare.
Conform Transgaz, pe 18 decembrie 2013 a avut loc, la a doua convocare, şedinţa Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor companiei, în temeiul prevederilor art.117 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi al prevederilor art. 16 din Actul Constitutiv actualizat.
Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz a obţinut în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 159,4 milioane de lei, în scădere cu 37,2% faţă de acelaşi interval din 2012, potrivit raportului companiei dat publicităţii pe 13 noiembrie.
În acelaşi timp, veniturile au urcat cu 5,2%, ajungând la 1,07 miliarde de lei.
Cheltuielile au fost şi ele mai mari cu 16,4%, până la 824,3 milioane de lei, şi au fost influenţate în principal de instituirea impozitului pe monopolul natural din sectorul energiei electrice şi al gazului natural, conform unei ordonanţe intrate în vigoare în luna februarie.
Transportatorul naţional de gaze Transgaz este deţinut în proporţie de 58,5% de statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice. Fondul Proprietatea deţine 14,9%, iar restul acţiunilor sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti.