Compania franceză se aşteaptă acum la o marjă operaţională de aproximativ 6% în 2021, faţă de ţinta precedentă de 9,4% – 9,8%. Creşterea veniturilor la rate de schimb constante ar urma să fie stabilă, după ce anterior obiectivul era un avans între 3,5% şi 4,5%.
În acest an, fluxul de numerar va fi pozitiv, faţă de previziunea precedentă, ce indica un un flux de numerar între 550 şi 600 milioane de euro, a informat Atos.
Noile obiective vin după ce în trimestrul doi din 2021 „creşterea organică a rămas negativă, la minus 1,5%, iar tendinţa ar putea continua”, a avertizat compania franceză.
Marja operaţională s-a situat sub obiectivul grupului, de aproximativ 5,5% în primul semestru din 2021, în timp ce fluxul de numerar a fost negativ, la aproximativ minus 364 de milioane de euro.
Compania se aşteaptă la o îmbunătăţire a indicatorilor financiari în 2022.
La Bursa de la Paris, acţiunile Atos au scăzut luni cu 15%, evaluând compania la cinci miliarde de euro.
Titlurile sunt în scădere după ce în aprilie Atos a divulgat că auditorii au descoperit erori de contabilitate la două dintre diviziile firmei din SUA.
Entităţile afectate sunt Atos IT Solutions and Services Inc, şi Atos IT Outsourcing Services LLC, care reprezintă aproximativ 11% din cifra de afaceri consolidată a grupului. În cadrul auditului efectuat în mod regulat, contabilii firmei au identificat probleme cu raportarea financiară „care au dus la câteva erori de contabilitate”, a informat într-un comunicat grupul francez.
Atos a angajat firme externe care să investigheze dacă acele erori au dus la inexactităţi materiale ale performanţei financiare.
În România, firma Atos IT Solutions and Services este unul dintre cei mai mari angajatori locali din software, cu 2.200 de angajaţi, fiind devansată doar de Oracle România, IBM România, Endava România şi Ericsson Telecommunications România.