Estimarea medie de preţ ţintă a analiştilor consultaţi de Reuters este cu 7,8 % superioară preţului actual de piaţă (Bursa de Valori Bucureşti, BVB) şi cu peste 24% peste estimările anterioare, ale altor analişti.
Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a treia cea mai mare bancă din România, după valoarea activelor, a raportat o creştere a veniturilor operaţionale cu 12% si a profitului net cu 47%, „peste aşteptările analiştilor chestionaţi de Reuters.
Toate categoriile de venituri, din dobânzi (+7%), din comisioane (+10%) şi din operaţiuni financiare (+21%), au contribuit la majorarea veniturilor operaţionale“, scrie Tradeville în raportul său.
Cu o rată a creditelor neperformante de 10,48%, „banca se situează mai bine decât media sectorului bancar românesc (16,76%). Portofoliul de credite este preponderent în lei, iar 64% din credite sunt acordate companiilor“.
Analiştii Reuters estimează pentru finele anului 2012 un profit net pe acţiune de 0,16 lei, uşor inferior celui obţinut în 2011, de 0,17 lei.
Mai multe date în raportul Tradeville ataşat la articol. Tradeville este cea mai mare firmă de brokeraj autohton pe segmentul de piaţă online.
International Finance Corporation (IFC), ramura de investiţii a Grupului Băncii Mondiale a acordat zilele trecute, Băncii Transilvania (TLV), 15 milioane de dolari pentru finanţarea comercială a IMM-urilor.
Până în iulie, estimările de preţ ţintă la TLV s-au menţinut în jurul valorii nominale de un leu. În iulie, peţul ţintă a fost stabilit la 0,99 lei/titlu de SSIF Broker Cluj Napoca.
În septembrie anul trecut, analiştii firmei de brokeraj Tradeville estimau un preţ ţintă de 0,9727 lei / acţiune.