Cea mai mare bancă din Germania a anunţat că veniturile la divizia de tranzacţionare au scăzut cu 31% în perioada octombrie-decembrie 2013, afectând veniturile totale din investiţii bancare.
Costurile ridicate generate de procese şi cheltuielile masive cu restructurarea activităţii au afectat rezultatele financiare ale Deutsche Bank.
Profitul înainte de taxe s-a ridicat în 2013 la 2,1 miliarde de euro, jumătate din cât estimau analiştii – 4,21 miliarde de euro. Litigiile şi amenzile au costat banca anul trecut 2,5 miliarde de euro.
Luni, Deutsche Bank a anunţat că mult aşteptata vânzare a diviziei BHF-Bank va avea loc la începutul acestui an. Deutsche Bank vrea să vândă BHF-Bank unui investitor financiar, RHJ International, şi a amortizat valoarea diviziei cu aproape 200 milioane de euro în trimestrul patru din 2013.
Vineri, Deutsche Bank a anunţat că se va retrage din panelul care stabileşte preţul de referinţă al aurului şi argintului, pe fondul anchetei demarate de autorităţile de reglementare din Germania, care suspectează manipularea preţurilor metalelor preţioase de către bănci.
Deutsche Bank, una din cele cinci bănci implicate în stabilirea preţului de referinţă al aurului, de două ori pe zi, a anunţat că se retrage din acest proces, după ce a renunţat în decembire la majoritatea afacerilor cu materii prime.
Luna trecută, autorităţile de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană au amendat şase bănci cu suma record de 1,71 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) pe motiv că au format carteluri ilegale pentru manipularea dobânzilor Euribor şi Libor. Cea mai mare amendă a primit-o Deutsche Bank, de 725,36 milioane de euro, iar Royal Bank of Scotland va plăti 391 de milioane de euro.