Acţiunile Deutsche Telekom au crescut după îmbunătăţirea estimărilor privind profitul din 2017

Acţiunile Deutsche Telekom au urcat, joi, la Bursa de la Frankfurt, după ce gigantul german şi-a îmbunătăţit pentru a doua oară estimările privind câştigul din acest an, chiar dacă profitul net a scăzut semnificativ în trimestrul trei din 2017, transmit Bloomberg, DPA şi Reuters.
Economica.net - joi, 09 nov. 2017, 18:03
Acţiunile Deutsche Telekom au crescut după îmbunătăţirea estimărilor privind profitul din 2017

Joi, la Bursa de la Frankfurt, acţiunile Deutsche Telekom au urcat cu aproximativ 1,7%.

În perioada iulie – septembrie 2017, profitul net al Deutsche Telekom a scăzut cu 51,9%, la 507 milioane de euro (587,9 milioane de dolari), de la 1,05 miliarde de euro în trimestrul trei din 2016, din cauza unor factori speciali.

În 2017, profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) al companiei germane ar urma să se situeze la 22,4 – 22,5 miliarde de euro (26 – 26,1 miliarde de dolari), după ce, în august, estima un câştig de 22,3 miliarde de euro, iar în ianuarie de 22,2 miliarde de euro.

‘Această îmbunătăţire a fost posibilă datorită rezultatelor foarte bune înregistrate la afacerea noastră din SUA, a performanţei solide din Germania şi a tendinţelor pozitive de la subsidiarele noastre din Europa’, a afirmat şeful Deutsche Telekom, Tim Hoettges.

În Germania, Deutsche Telekom se confruntă cu concurenţa venită din partea Vodafone Group Plc, Telefonica SA şi United Internet AG. Subsidiarele din Ungaria, Croaţia, Austria, Polonia şi Cehia au raportat majorarea vânzărilor în trimestrul trei din 2017.

Datoria netă a grupului a crescut cu 8,6%, la 52,6 miliarde de euro.

Deutsche Telekom a pus capăt discuţiilor privind o eventuală fuziune a operaţiunilor sale din SUA, T-Mobile US şi Sprint Corp, pentru că această tranzacţie nu ar fi creat valoare adăugată pentru acţionari, a declarat marţi Tim Hoettges.

Acesta le-a dezvăluit angajaţilor de la Deutsche Telekom că a zburat 50.000 de kilometri în şapte zile în dorinţa de a ajunge la un acord, întâlnindu-se cu Masayoshi Son, preşedintele concernului japonez Softbank Corp, care deţine Sprint, la locuinţa sa privată din Tokyo, însă la final cele două părţi nu au ajuns la un acord.

‘În cele din urmă, totul este despre crearea de valoare pentru acţionari. Impresia noastră este că această tranzacţie nu ar fi funcţionat’, a scris Tim Hoettges, într-o postare publicată pe blogul intern al Deutsche Telekom.

Fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint ar fi dat naştere unei companii de telefonie mobilă cu aproape 130 de milioane de abonaţi, ceea ce ar fi plasat-o pe locul al treilea în SUA după AT&T şi Verizon.

În prezent, T-Mobile are 70,7 milioane de abonaţi în SUA şi, deşi în fiecare din ultimele 18 trimestre a adăugat peste un milion de abonaţi, va avea nevoie de o perioadă mare de timp pentru a recupera decalajul care o separă de AT&T şi Verizon. În ultimii şase ani, T-Mobile a investit peste 40 de miliarde de dolari pentru a-şi extinde operaţiunile, dar cu toate acestea analiştii sunt de părere că fără portofoliul de frecvenţe al Sprint, T-Mobile va fi nevoit să facă noi cheltuieli în condiţiile în care operatorii de telecomunicaţii din SUA se pregătesc pentru lansarea serviciilor 5G.

Tim Hoettges a precizat că subiectele privind controlul operaţiunilor de zi cu zi şi proprietatea entităţii realizată în urma fuziunii, valoarea, finanţarea operaţiunii şi aspectele care ţin de reglementare au fost abordate în urma discuţiilor privind o eventuală fuziune între T-Mobile şi Sprint.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
AROBS Engineering începe testarea prototipului AlertBox, care va conecta Starlink și Iridium la sistemele naționale de management al situațiilor de urgență
AROBS Engineering începe testarea prototipului AlertBox, care va conecta Starlink și Iridium la sistemele naționale de ...
AROBS Engineering, parte a grupului AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță începerea fazei de testare a dispozitivelor prototip AlertBox, create......
Oppo lansează în România telefonul Find X8 Pro, echipat cu camere Hasselblad și ColorOS 15
Oppo lansează în România telefonul Find X8 Pro, echipat cu camere Hasselblad și ColorOS 15
OPPO a lansat la nivel global seria Find X8, Europa fiind regiunea care prezintă în exclusivitate modelul premium, Find ...
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 milioane de lei
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, ...
UniCredit Bank anunță finalizarea cu succes a unei noi emisiuni de obligațiuni corporative în lei (negarantate, de rang ...
95% dintre gospodăriile din marile orașe ale UE aveau acces la internet anul trecut
95% dintre gospodăriile din marile orașe ale UE aveau acces la internet anul trecut
Anul trecut, 95% dintre gospodăriile aflate în oraşele mari din Uniunea Europeană aveau acces la internet, comparativ ...