UPDATE Acţiunile Digi, în scădere pentru a doua zi consecutiv
Acţiunile Digi Communications au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri la preţul de 39,5 lei, cu 4% sub preţul de închidere din ziua precedentă, prima zi în care au fost tranzacţionate la cota Bursei de Valori Bucureşti. Cum preţul este sub pragul de 40 de lei, cel stabilit în urma ofertei publice iniţiale, rezultă că investitorii instituţionali care au cumpărat acţiuni la IPO ar fi marcat deja pierdere daca ar fi decis să vândă.
Azi dimineaţă, acţiunile Digi au deschis la preţul de 39,4 lei, şi au coborât până la un minim de 38.400. La ora 10.32, acţiunile Digi creşteau foarte uşor, şi se tranzacţionau la preţul de 39 de lei, aşadar în scădere cu 1,27% faţă de preţul din deschiderea şedinţei de tranzacţionare.
Marţi, în prima zi de tranzacţionare, acţiunile au închis şedinţa la un preţ de 41,20 lei, după ce au atins şi un preţ maxim de 43,60 lei, arată datele publicate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Listarea Digi a fost cea mai mare vânzare de acţiuni a unei companii private din istoria bursei româneşti, iar interesul pentru acţiunile care deţine cel mai mare operator de cablu şi internet fix din România este major.Ieri, Titlurile Digi Communications au însumat transferuri de 24 milioane euro, ceea ce reprezintă cam două treimi din rulajul total al Bursei, iar scăderea cotaţiilor, care, potrivit relatărilor din presă, a surprins analiştii şi investitorii, ar putea fi pusă şi pe seama problemelor pe care persoane din conducerea companiei le au cu procurorii DNA.
Directorul General (Chief Executive Officer) al Digi, Serghei Bulgac, a fost înştiinţat ieri, în a doua zi de tranzacţionare a titlurilor Digi, de DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al companiei de telecomunicaţii remis Bursei.
Ulterior, spre seară, şi DNA a emis un comunicat de presă pe aceeaşi temă, informaţia suplimentară fiind că este învinuită şi persoana juridică RCS & RDS SA, pentru dare de mită şi spălare de bani.
„La data de 16 mai 2017, domnul Serghei Bulgac, directorul general (Chief Executive Officer) al societăţii şi al RCS & RDS S.A., a fost înştiinţat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. Posibilitatea întâmplării acestui lucru pe parcursul desfăşurării anchetei DNA a fost anticipată şi adusă la cunoştinţa investitorilor în cadrul Prospectului”, a informat chiar RCS & RDS.
Digi precizea că a fost adus la cunoştinţa investitorilor de către societate în cadrul prospectului de ofertă publică iniţială din data de 26 aprilie 2017 şi în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017, faptul că ‘Direcţia Naţională Anticorupţie din România a înştiinţat în mod oficial la data de 5 mai 2017, actuali şi foşti membri ai conducerii societăţii RCS & RDS S.A., filiala principală a Societăţii, cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de aceştia, în calitate de suspecţi în legătura cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, în legatură cu un contract de asociere în participaţiune încheiat în anul 2009 între RCS&RDS SA şi Bodu SRL, având drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflată în Bucureşti şi la data de 8 mai 2017, RCS & RDS S.A., cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de aceasta în calitate de suspect, în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleaşi fapte’.
‘Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS SA şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. În prezent, Societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferinţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente’, conform comunicatului.