Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile în stagnare

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în stagnare, după rezultate trimestriale peste aşteptări raportate de Eni şi Volkswagen, în timp ce titlurile companiilor din sectorul telecomunicaţiilor au avut o evoluţie negativă, relatează Bloomberg.
Economica.net - mie, 30 oct. 2013, 19:39
Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile în stagnare

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu sub 0,1%, dar pe parcursul şedinţei a crescut cu până la 0,7%.

„Investitorii mizează pe o redresare a profiturilor companiilor în 2014. Oamenii cumpără acţiuni europene în baza aşteptărilor pentru viitor. Totuşi, dacă nu va avea loc o redresare în SUA, nu vă aşteptaţi la o relansare în Europa, prea curând. Acest lucru ar putea fi periculos”, a declarat Francois Savary, director de investiţii la compania Reyl & Cie. în Geneva.

În SUA, companiile americane au angajat 130.000 de persoane în octombrie, sub estimările analiştilor, de 150.000 de persoane.

Analiştii anticipează că Rezerva Federală americană va decide miercuri continuarea achiziţiilor lunare de obligaţiuni, în valoare de 85 de miliarde de dolari.

Indicii naţionali au scăzut pe nouă din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu sub 0,1%, în timp ce CAC 40 al bursei din Paris şi DAX al bursei din Frankfurt au scăzut cu 0,1%.

Titlurile Eni, cea mai mare companie petrolieră din Italia, au urcat cu 1,3%. Grupul a raportat un profit net de 1,17 miliarde de euro în trimestrul al treilea, peste câştigul de 998 milioane de euro anticipat de analişti.

Acţiunile Volkswagen au crescut cu 5%, după raportarea de către grupul auto german a unui profit înainte de dobânzi şi taxe în urcare cu 20%, la 2,78 miliarde de euro. Analiştii se aşteptau la un profit de 2,72 miliarde de euro.

Grupul italian Fiat a redus estimările privind profitul din operaţiuni comerciale pentru acest an de la 3,8 miliarde de euro la 3,5 miliarde de euro, iar titlurile au scăzut cu 2,2%, la cel mai redus nivel după luna iulie.

Acţiunile Piraeus Bank au scăzut cu 9,8%. Banca portugheză Millennium BCP a vândut participaţia de 4,64% şi warrant-urile deţinute la instituţia de credit elenă Piraeus Bank printr-o ofertă deschisă investitorilor instituţionali şi a anunţat că se aşteaptă să încaseze în total 494 milioane de euro.

Titlurile operatorului de telecomunicaţii Belgacom au coborât cu 5.3%. Telenet Group Holding, care concurează cu Belgacom în Belgia, a redus tarifele pentru telefonia mobilă.

Componenta companiilor de telecomunicaţii din Stoxx 600 a scăzut cu 0,8%.

Te-ar mai putea interesa și
Profitul BERD a scăzut în 2024 din cauza costurilor mai mari de finanţare
Profitul BERD a scăzut în 2024 din cauza costurilor mai mari de finanţare
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat un profit net de 1,7 miliarde de euro pentru anul 2024, în scădere faţă de un profit net de 2,1 miliarde euro în 2023,......
NATO a cumpărat un sistem militar bazat pe inteligență artificială de la compania americană Palantir
NATO a cumpărat un sistem militar bazat pe inteligență artificială de la compania americană Palantir
NATO a achiziționat un sistem militar bazat pe inteligență artificială de la Palantir, compania americană de software ...
Ford ar putea crește prețurile la noile sale vehicule dacă tarifele auto ale lui Trump continuă
Ford ar putea crește prețurile la noile sale vehicule dacă tarifele auto ale lui Trump continuă
Ford Motor ar putea crește prețurile la noile sale vehicule dacă tarifele auto ale președintelui american Donald Trump ...
Anunț oficial pentru toți românii care au titluri de stat și pentru cei care vor să cumpere: Fidelis de aprilie e la bursă!
Anunț oficial pentru toți românii care au titluri de stat și pentru cei care vor să cumpere: Fidelis de aprilie e la ...
Ministerul Finanțelor (MF) a atras aproape 838 milioane lei și 101 milioane euro prin șase emisiuni de titluri de stat ...