Indicele STOXX 600 a crescut cu 0,1%, după ce în timpul şedinţei a urcat cu până la 1,1% şi a scăzut cu până la 0,4%. Indicele este în scădere cu 10% de la un maxim al anului atins pe 16 martie, din cauza temerilor privind impactul crizei datoriilor din zona euro asupra creşterii economiei mondiale.
Titlurile Cable&Wireless Worldwide au crescut cu 7,9%, după ce cel mai mare acţionar al companiei a anunţat că va accepta o ofertă de preluare făcută de Vodafone Group.
Acţiunile Banco Santander au scăzut cu 4,6%, contribuind cel mai mult la declinul indicelui bancar european.
„Alegerile din Grecia nu au schimbat mare lucru. Dificultăţile rămân şi va fi un proces de lungă durată. Randamentul obligaţiunilor spaniole continuă să crească, pieţele rămân nervoase”, a declarat Stanislas de Bailliencourt, manager de fonduri la compania Sycomore Asset Management din Paris, care administrează active de 2,4 miliarde de dolari.
Randamentul obligaţiunilor Spaniei pe 10 ani a urcat cu până la 0,41 puncte procentuale, la 7,29%, cel mai ridicat nivel de când ţara a început să folosească euro, în 1999.
În Grecia, partidul conservator Noua Democraţie şi partidul socialist PASOK au obţinut suficiente locuri în Parlament pentru a fost o majoritate, temperând temerile că alegătorii eleni vor respinge măsurile de austeritate iar ţara va fi nevoită să iasă din zona euro.
Indiciii naţionali au scăzut pe 10 din 18 pieţe europene occidentale. Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,2%, DAX cu 0,3%, iar CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,8%.
Indicele ASE al bursei din Atena a urcat cu 3,6%. Acţiunile National Bank of Greece au avansat cu 11%, iar cele ale Alpha Bank cu 5,2%. La Madrid, indicele IBEX 35 a pierdut 3%.