Acţiunile Gabriel Resources au potenţial de creştere de 50%, spun analiştii

Preţul ţintă al acţiunilor Gabriel Resources este cu 50% mai mare decât preţul cotat la Bursa din Toronto, potrivit analiştilor consultaţi de Thompson Reuters şi citaţi de casa de brokeraj Tradeville. Compania a fost înfiinţată în scopul exploatării zăcămintelor de aur de la Roşia Montană.
Adrian N. Ionescu - mar, 27 aug. 2013, 14:02
Acţiunile Gabriel Resources au potenţial de creştere de 50%, spun analiştii

Preţul acţiunilor Gabriel Resources (GBU) ar putea creşte până la 2,5 dolari canadieni, în următoarele 12 luni, cu 50% mai mult decât preţul actual cotat la Bursa din Toronto, potrivit mediei estimărilor consultaţi de Thomson Reuters, citată de casa de brokeraj Tradeville.

Acţiunile Gabriel Resources (GBU) se tranzacţionează momentan în apropierea unor minime multianuale, corectându-se puternic în preajma crahului aurului din luna aprilie, însă considerăm că aceste cotaţii nu integrează conjunctura politică favorabilă, respectiv semnele că autorităţile se îndreaptă spre o aprobare a proiectului în următoarele luni“, scrie Georgiana Androne, analist la Tradeville.

Astfel că, „în aşteptarea introducerii proiectului de lege specială privind Roşia Montană pe ordinea de zi în Parlament, titlurile GBU pot urca, iar un eventual vot pozitiv poate determina o evoluţie exponenţiala a acestora“, mai spune analistul de la Tradeville.

Gabriel Resources controlează peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), respectiv din rezervele totale ale acesteia, estimate la 10 milioane uncii de aur şi 47 de milioane uncii de argint (o uncie de aur = 31,1034 grame).

Proiectul ale o „valoare indicativă cuprinsă între 865 milioane şi 2.5 miliarde USD“, potrivit Tradeville.
Gabriel Resources nu a raportat până acum venituri, compania RMGC aşteptând eliberarea certificatului de mediu şi aprobarea planului de urbanism pentru a putea demara lucrările.

Cotaţiile aurului şi ale argintului îşi revin din minimele ultimilor trei ani, „ceea ce favorizează sectorul producătorilor de metale preţioase. După ce a pierdut peste jumătate din capitalizare faţă de maximele din 2011, aceştia pot beneficia de pe urma perceptiei revenirii inflaţiei în economiile dezvoltate, dat fiind că principalele bănci centrale menţin aproape de zero dobânzile pe termen scurt “, mai spune raportul Tradeville.

Autorităţile române „au făcut eforturi în ultimele luni pentru deblocarea proiectului, semnalând creşterea sanselor pentru primirea aprobărilor“, remarcă Tradeville.

Roşia Montană a fost inclusă în planul naţional de investitii publicat de guvern la începutul lunii iulie şi se aşteaptă rezultatul negocierilor privind creşterea participaţiei statului în proiect la circa
25%, iar a redevenţelor de la 4% la 6%.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru cel mult următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de propriul profil de risc.

Te-ar mai putea interesa și
Noul proiect crypto adună 3 milioane USD în primele 3 zile – e momentul să investești?
Noul proiect crypto adună 3 milioane USD în primele 3 zile – e momentul să investești?
Într-un moment istoric pentru ecosistemul Solana, proiectul Solaxy a strâns peste 3 milioane de dolari în doar trei zile de la lansarea pre-vânzării. Noul proiect vine cu soluțiile sale......
Electrolux a atras 200 de milioane de euro de la BEI, inclusiv pentru fabrica din România
Electrolux a atras 200 de milioane de euro de la BEI, inclusiv pentru fabrica din România
Electrolux, producător de aparate electrocasnice cu sediul în Suedia, a obținut un împrumut de 200 de milioane de euro ...
Eliminarea bonului fiscal la tranzacțiile cu cardul s-a oficializat
Eliminarea bonului fiscal la tranzacțiile cu cardul s-a oficializat
Magazinele și automatele comerciale nu vor mai fi obligate să emită bon fiscal pentru tranzacțiile cu cardul potrivit ...
Gazprom anunţă creşterea producţiei în 2024, pe fondul majorării vânzărilor către China
Gazprom anunţă creşterea producţiei în 2024, pe fondul majorării vânzărilor către China
Producţia de gaze naturale a Gazprom ar urma să crească anul acesta cu 61 miliarde metri cubi (bcm), la aproximativ 416 ...