Acţiunile H&M cresc, după ce strategia de redresare şi-a arătat roadele

Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a raportat un declin sub aşteptări al profitului trimestrial, deoarece a vândut mai multe produse la preţ întreg, iar marja brută s-a majorat, semn că strategia de redresare îşi arată roadele, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - vin, 29 mart. 2019, 18:16
Acţiunile H&M cresc, după ce strategia de redresare şi-a arătat roadele

Acţiunile H&M au urcat vineri cu 15,8% la bursa de la Stockholm, după ce compania a estimat că vânzările la preţ redus vor continua să scadă în actualul trimestru. În ultimele 12 luni, titlurile au scăzut cu 3%.

În perioada decembrie 2018 – februarie 2019, profitul înainte de taxe a scăzut pentru al şaptelea trimestru consecutiv, la 1,04 miliarde de coroane suedeze, de la 1,26 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, dar peste estimările analiştilor, de 708 milioane de coroane.

Marja brută a urcat la 50% în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, de la 49,9% în urmă cu un an, în timp ce analiştii se aşteptau la o scădere până la 49,4%.

Totuşi, marja brută a H&M este sub cea a rivalei Inditex, care a raportat o marjă brută de 56,7% în anual financiar care s-a încheiat în ianuarie 2019, faţă de 56,3% în urmă cu un an.

Vânzările în perioada 1-27 martie au urcat cu 7% în monedă locală, în timp ce în perioada decembrie 2018 – februarie 2019 vânzările au fost pe plus cu 4%, la 51 de miliarde de coroane suedeze.

Vânzările în monedă locală au urcat cu 11% în Suedia, cu 8% în Marea Britanie, cu 15% în Polonia şi cu 16% în China, a anunţat compania suedeză. În Germania, o piaţă majoră, vânzările au scăzut cu 7%.

H&M opera la 28 februarie 4.958 de magazine în întreaga lume, inclusiv francize.

Ca şi alte companii, H&M se confruntă cu creşterea concurenţei pe piaţa din Europa, după ce tinerii au preferat să facă achiziţii de la retailerii online, cum ar fi Asos şi Zalando.

Grupul suedez are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Există fonduri pentru finanţarea proiectelor de modernizare a sistemului de termoficare din Capitală, dar proiectele trimise de PMB au mari probleme de eligibilitate
Burduja: Există fonduri pentru finanţarea proiectelor de modernizare a sistemului de termoficare din Capitală, dar proiectele ...
Contractele de finanţare cu ELCEN au fost semnate în decembrie 2024, însă compania nu poate înainta cu aceste proiecte dacă Primăria Municipiul Bucureşti nu îşi plăteşte datoria curentă......
Economia americană a creat 256.000 de locuri de muncă noi în decembrie. Șomajul a scăzut ușor până la 4,1%
Economia americană a creat 256.000 de locuri de muncă noi în decembrie. Șomajul a scăzut ușor până la 4,1%
Numărul locurilor de muncă create de angajatorii americani a crescut în mod accelerat în luna decembrie 2024, iar rata ...
E oficial! Fără viză în SUA de la 31 martie 2025. România a intrat în Programul Visa Waiver
E oficial! Fără viză în SUA de la 31 martie 2025. România a intrat în Programul Visa Waiver
Visa Waiver - Românii vor putea călători în SUA fără vize începând cu 31 martie 2025.
Autostrada Moldovei A7 Focșani – Bacău: În primăvară am putea ocoli și orașul Adjud pe autostradă
Autostrada Moldovei A7 Focșani – Bacău: În primăvară am putea ocoli și orașul Adjud pe autostradă
Lotul 2 din Autostrada A7 Focșani - Bacău, cel care ocolește orașul Adjud, ar putea fi gata în luna mai, au spus pentru ...