În primele patru minute de tranzacţionare acţiunile Transelectrica au coborât cu 1,5%, însă apoi scăderea s-a accentuat, iar minimul primei părţi a zilei a fost atins chiar la mijlocul şedinţei. Cea mai recentă operaţiune cu aceste titluri a fost realizată la 16,28 lei, cotaţie cu 4,57% sub şedinţa anterioară, însă, cu 9,26% peste preţul minim cerut de stat în oferta de vânzare, de 14,9 lei.
Transferurile cu acţiunile Transelectrica au cumulat 237.000 de lei.
Spre deosebire de acţiunile Transelectrica, majoritatea titlurilor de la BVB au fost pe creştere uşoară încă din primele minute, piaţa menţinându-se pe linia ascendentă din sesiunea anterioară.
La ora 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 1,65%, iar titlurile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) plasau indicele BET-FI cu 1,97% peste închiderea de marţi.
Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scăzut cu 1,7%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi FP.
Scăderea acţiunilor Transelectrica a limitat la 0,21% creşterea indicelui BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic.
Investitorii au transferat în total acţiuni de 29,6 milioane lei (6,8 milioane euro), valoare de aproape trei ori mai mare decât rulajul din prima parte a şedinţei anterioare, de 10,8 milioane lei (2,4 milioane euro).
Lichiditatea pieţei a fost asigurată în proporţie de % de două deal-uri cu 0,22% din acţiunile BRD (16,7 milioane lei) şi operaţiunile cu titlurile Fondului Proprietatea (6,1 milioane lei).
Tranzacţiile negociate cu acţiunile BRD au fost realizate la 10,78 lei, preţ cu 1,51% peste nivelul de marţi, iar pe piaţa principală cotaţia a avansat cu 1,6%, la 10,79 lei. Transferurile de pe piaţa principală au cumulat 544.000 de lei.
Acţiunile Fondului Proprietatea au crescut cu 1,93%, la 0,581 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,4%, iar pieţele din Europa Centrală şi de Est avansau cu până la 1,8%. Bursele sunt pe crescut după ce banca centrală din SUA şi-a îmbunătăţit prognoza de creştere economică şi a anunţat că majoritatea băncilor americane au trecut o nouă rundă de teste de stres.