EAM este lider pe piaţa fondurilor din România, cu o cotă de piaţă de circa 40%, şi administrează 11 fonduri deschise de investiţii, cu 135.000 de investitori individuali. Numărul investitorilor individuali este estimat să depăşească 150.000 până la finalul anului, a precizat Neacşu.
După valoarea activelor, EAM se apropie de Top 10 al băncilor din România, dar are numai 20 de angajaţi. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 91 milioane lei, iar în 2015 va depăşi 100 milioane lei, potrivit preşedintelui Dragoş Neacşu. Cu un nivel de un milion de euro al cifrei de afaceri/angajat, EAM este cea mai eficientă entitate din Grupul Erste.
Potrivit lui Dragoş Neacşu, românii deţineau la finalul anului trecut peste patru miliarde de euro în fonduri mutuale, mai mult cu 40% faţă de 2013, iar în 2015 valoarea totală a activelor va depăşi cinci miliarde euro.
În structura activelor EAM, obligaţiunile de stat (suverane) deţin o pondere de 55%, iar compania deţine 2,5% din stocul de datorie publică tranzacţionabilă a României (datoria publică exclusiv cea către FMI, Banca Mondială etc), respectiv a 40-a parte din totalul titlurilor de stat emise de către Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ pe piaţa internă şi pe pieţele externe.