Cota de piaţă a ING Pensii la finalul primelor şase luni era de circa 37,5% din piaţa pensiilor administrate privat.
La aceeaşi dată, ING avea 1.802.260 participanţi în Pilonul II, dintre care 97% au plătit cel puţin o contribuţie de la începutul colectării în sistem. Contribuţia brută medie lunară la fondul de pensii administrat privat ING fost de aproximativ 95,5 lei în primul semestru din 2014, în creştere cu circa 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2013.
Din mai 2008 şi până la finalul lunii iunie 2014, fondul de pensii administrat privat al ING a obţinut o performanţă anualizată de 11,97%, comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piaţă, de 11,44%, conform calculelor ING şi APAPR, pe baza statisticilor ASF.
‘Fondul de pensii administrat privat de ING urmăreşte în mod activ creşterea participării sale la finanţarea economiei reale româneşti. În primele şase luni ale anului 2014 am continuat să beneficiem de oportunităţile de investiţii oferite de Bursa de Valori de la Bucureşti, susţinând cu aproape 200 de milioane lei IPO-ul Electrica şi plasamentele pentru Transelectrica şi Romgaz.
Cei peste 1,8 milioane de participanţi actuali ai Fondului de pensii administrat privat ING deţin, prin intermediul participaţiilor lor, investiţii directe în marile companii listate la BVB, alături de portofoliul stabil de titluri de stat şi obligaţiuni pe care îl administrăm pentru ei’, a declarat Raluca Ţintoiu, directorul general al ING Pensii SAFPAP.