Exprimat în moneda europeană, nivelul activelor nete la finele lunii octombrie a fost de 1,3 miliarde euro, cu 1,7% peste nivelul atins la finele lunii anterioare.
Cu excepţia SIF Oltenia care a înregistrat o diminuare cu 0,4% în luna raportată, celelalte SIF înregistrează aprecieri ale activelor nete care pornesc de la 1,09% la SIF Muntenia şi cresc până la 3,8% la SIF Banat-Crişana. Pe ansamblul anului 2012, nivelul activelor nete comparativ cu finele anului 2011 înregistrează creştere doar la SIF Oltenia cu 3,2%, celelalte SIF având diminuări care pornesc de la -16,8% la SIF Transilvania şi ajung la -0,4% la SIF Banat – Crişana.
Nici nivelul preţurilor de închidere înregistrat la finele lunii raportate nu păstrează tendinţa lunii anterioare – au înregistrat aprecieri doar patru din cele cinci SIF, aprecieri care pornesc de la 2% la SIF Oltenia şi cresc până la 9,9% la SIF Transilvania, excepţia de la regulă fiind SIF Muntenia, unde preţul de închidere a fost sub nivelul lunii anterioare cu 1%.
Analizată pe anul 2012, evoluţia preţurilor de închidere a trecut în totalitate în aria pozitivă, nivelul creşterilor situându-se între 8,3% la SIF Transilvania şi 34,3% la SIF Oltenia.
La structura activelor, investiţiile pe termen scurt au înregistrat o uşoară diminuare cu 0,2%, în raport cu nivelul înregistrat luna anterioară. Acest fapt s-a datorat celor trei SIF (Transilvania, Muntenia şi Oltenia) care au înregistrat diminuări la acest capitol. Ponderea acţiunilor cotate din categoria celor înregistrate în total investiţii pe termen scurt pe ansamblul SIF era la finele lunii octombrie de 94,2 % (94,4% anterior), iar ponderea acestor acţiuni în total active SIF a scăzut uşor până la 62,4% faţă de 62,8% la finele lunii anterioare.
Acţiunile cotate, care erau pe ansamblul portofoliilor SIF la finele lunii anterioare în valoare 4,2 miliarde lei şi reprezentau 66,2% din total active, au urcat uşor până la nivelul de 4,3 miliarde lei, ceea ce corespunde unei ponderi de 67,3% în total active.