AdePlast, creştere de 56% a afacerilor cu polistiren în T1 2016

Compania AdePlast, producător de materiale de construcţii a înregistrat o creştere de 56% a afacerilor cu polistiren, în trimestrul unu 2016, faţă de aceeaşi perioadă din 2015, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - mar, 12 apr. 2016, 10:42
AdePlast, creştere de 56% a afacerilor cu polistiren în T1 2016

‘În primele trei luni din 2016, am reuşit o creştere pe zona de polistiren de 56 de procente faţă de anul trecut. Este din ce în ce mai clar că piaţa se educă, o serie de clienţi care migraseră în anii trecuţi spre preţul cel mai mic, se întorc acum la preţul corect, cu garanţia că produsul este conform cu specificaţiile de pe etichetă’, arată Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast, într-un comunicat.

Evoluţia vânzărilor AdePlast se datorează, în primul rând demarării la timp a programelor de reabilitare termică, proces început anul acesta din februarie, dar şi temperaturilor favorabile lucrărilor de construcţii.

‘Categoric, pentru prima dată de la debut, lucrările care se înscriu în programul naţional de reabilitare termică au început cum trebuie, adica din februarie. Noi avem deja ocupată integral capacitatea de producţie în fabricile de polistiren de pe cele trei platforme AdePlast şi ne vedem obligaţi să livrăm preferenţial. Mai întâi clienţilor pe care îi numim tradiţionali, adică cei care au stat alături de noi şi în anii grei, iar celorlalţi, doar când avem marfă disponibilă’, explică Marcel Bărbuţ.

România se poate confrunta cu o criză generată de lipsa de materiale dacă cererea de termosistem, care să îndeplinească reglementările UE, continuă să fie la fel de mare ca acum.

‘O mare parte dintre producătorii români de termositem au utilaje vechi de 10 ani şi nu pot produce conform cu reglementările UE. Ceilalţi nu pot livra atât de mult încât să acopere întreaga cerere a pieţei. În 2015, de exemplu, noi am livrat circa 980 de mii de metri cubi de polistiren dintr-un total piaţă estimat la 3,8 milioane de metri cubi. Noi avem încă din 2014 certificarea europeană ETAG 004, părea un moft scump, dar acum vindem în România şi în Vestul Europei graţie şi acestei investiţii’, adaugă Marcel Bărbuţ.

Temosistemul AdePlast pleacă spre clienţi la pachet cu Aeria Plast cu Porus X, produs care a susţinut, împreună cu toată gama Aeria, în primele trei luni din 2016 o creştere de peste 50 de procente a vânzărilor de vopsea AdePlast, faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

‘Vopseaua Aeria Gold all-inclusive, un produs premium, este încă un exemplu că preţul mic nu mai este un argument pentru cumpărare. Clientul final din reţelele de retali, unde suntem prezenţi, sau constructorii şi dezvoltatorii vor preţuri bune, dar şi produse cu garanţie, cu certificări şi producători care oferă suport pentru acestea. Abia acum putem spune că investiţiile AdePlast, de zeci de milioane de euro în cele 9 fabrici de cea mai noua generaţie, îşi arată adevărata valoare în piaţă. Categoric, ne oferă un avantaj competitiv’, subliniază Marcel Bărbuţ.

Evoluţia AdePlast din primele trei luni, vine după un 2015 destul de dificil. Anul trecut, creşterea efectivă a businessului a fost de aproape două procente, după ce AdePlast a renunţat la afacerea de producţie de polistiren extrudat, chiar la începutul anului.

‘Am pus pe picioare şi producţia de polistiren extrudat în anii trecuţi, dar acolo nu se dorea performanţă, prin urmare am decis să renunţăm la colaborare. Asta ne-a afectat creşterea cifrei de afaceri în 2015, în schimb profitul a crescut cu 16,5 procente, până la 14,6 milioane de lei. Pentru anul în curs, vrem să menţinem rata de creştere’, declară Marcel Bărbuţ.

Managementul AdePlast arată că drumul spre normalizare a pieţelor româneşti face ca în prezent să se constate o adevărată migrare dinspre preţ mic, spre un preţ care oferă o garantare a calităţii produselor.

‘Noi am constatat că o serie de clienţi care plecaseră anii trecuţi către produse cu preţ atât de mic încât putea fi bănuit de practici necinstite, s-au întors către mărci consacrate, în urma multor probleme cu calitatea. Practic, mediul economic începe să penalizeze fluctuaţiile în calitatea produsului sau a serviciului livrat. Constructorii îşi doresc producători care pot demonstra oricând că produsul lor este conform normelor în vigoare. Evident, calitatea are preţul ei, de aici şi creşterea profitului nostru. Practic, am reuşit să vindem produse mai scumpe, produse din clase superioare de calitate. Acesta este un argument pentru evoluţia bună pe care o avem la vopsele cu Aeria Gold all-inclusive’, subliniază Marcel Bărbuţ.

În 2015, AdePlast s-a oprit la o cifră de afaceri de 306,5 milioane de lei şi EBITDA de 47,7 milioane, în creştere cu 13,3 procente, faţă de 2014.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Oradea – capacitatea anuală de producţie a celor trei fabrici de aici este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având şi o capacitate de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploieşti – pe platforma industrială se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate, cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi. La acestea se adaugă fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an şi un laborator de cercetare.

Roman – zonă industrială include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi o linie de producţie de polistiren expandat, cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

Te-ar mai putea interesa și
Magistrala 4 de metrou: Construcții Erbașu, Gulermak și Dogus au depus oferte pentru tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul
Magistrala 4 de metrou: Construcții Erbașu, Gulermak și Dogus au depus oferte pentru tronsonul Gara de Nord – Gara ...
Cei trei ofertanți la licitația pentru construirea tronsonului Gara de Nord - Gara Progresul din Magistrala 4 de metrou sunt Gulermak și asocierile conduse de Construcții Erbașu și, respectiv......
Nuclearelectrica anunță oprirea controlată a Unității 1 de la CNE Cernavodă
Nuclearelectrica anunță oprirea controlată a Unității 1 de la CNE Cernavodă
SN Nuclearelectrica S.A. anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat în seara zilei de 10.10.2024.
Statele UE au convenit să acorde un nou împrumut Ucrainei în valoare de 35 de miliarde de euro – surse Reuters
Statele UE au convenit să acorde un nou împrumut Ucrainei în valoare de 35 de miliarde de euro – surse Reuters
Ambasadorii statelor membre ale UE au aprobat miercuri o contribuţie a blocului comunitar de 35 de miliarde de euro pentru ...
Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Fileca Industry din Beclean, în valoare de peste 300.000 de euro
Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Fileca Industry din Beclean, în valoare de peste 300.000 ...
Restart Energy a finalizat montarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Fileca Industry în valoare de peste 300 000 ...