‘Cercetările vizează fapte de competenţa DNA, respectiv abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la această faptă şi fals intelectual. (…) Din ordonanţa de declinare rezultă că sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de corupţie în legătură cu circumstanţele în care a fost emisă autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv. Dintr-o primă fază, rezultă că sunt vizaţi funcţionari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competenţa DNA’, a afirmat Marius Iacob.
El a precizat că şeful DNA a dispus ca un colectiv format din doi procurori şi mai mulţi ofiţeri de poliţie să efectueze acte de urmărire penală în cauză.
‘În cursul zilei de azi (joi – n.r.) vom stabili un plan de anchetă şi putem să vă comunicăm că vom derula cu maximă celeritate activităţile care se impun în prezenta cauză’, a afirmat procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob.
Întrebat dacă primăria putea să emită autorizaţie de funcţionare pentru club în condiţiile în care nu avea autorizaţia PSI, el a explicat că acestea vor fi circumstanţe pe care le vor stabili în cel mai scurt timp.
Referitor la posibilitatea să se fi dat mită pentru eliberarea autorizaţiei, adjunctul şefului DNA a arătat că, din primele date ale anchetei, sunt doar indicii cu privire la fapte asimilate infracţiunii de corupţie, respectiv abuz în serviciu.
Marius Iacob a spus că, în cursul zilei de joi, au fost ridicate de la sediul PÎCCJ mai multe documente, care au fost puse la dispoziţie de procurorii Parchetului General.
Adjunctul şefului DNA a precizat că, până în prezent, nu s-a început urmărirea penală in rem întrucât cauza a fost înregistrată de aproximativ două ore.
DNA – Secţia de Combatere a Corupţiei a înregistrat joi cauza penală formată ca urmare a disjungerii şi declinării de către PÎCCJ a părţii privind modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare a spaţiului în care se află clubul Colectiv.