Administraţia Străzilor, ALPAB, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar se desfiinţează

Administraţia Străzilor, ALPAB, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar se desfiinţează, conform unei hotărâri adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Economica.net - joi, 18 oct. 2018, 15:24
Administraţia Străzilor, ALPAB, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar se desfiinţează

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 27 de voturi „pentru” şi 19 – „împotrivă”.

„Administraţia Străzilor Bucureşti, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane şi Administraţia Fondului Imobiliar îşi încetează activitatea şi se desfiinţează ca persoane juridice în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, arată documentul.

În termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii, compartimentele de specialitate din cadrul aparatului de lucru al primarului general, sub coordonarea Direcţiei Juridic, vor efectua demersurile care se impun pentru preluarea – predarea activului şi pasivului, debitelor, creditelor, fondului arhivistic, litigiilor în diverse stadii procesuale, a oricăror altor documente şi înscrisuri referitoare la activităţile încheiate sau aflate în curs de derulare, precum şi contractele încheiate de serviciile publice desfiinţate.

De asemenea, conducătorii serviciilor publice menţionate, în calitate de angajatori, urmează să procedeze la îndeplinirea formalităţilor legale privind concedierea.

Potrivit proiectului, în termen de cinci zile de la adoptarea hotărârii, companiile municipale care au calitatea de delegat în cadrul gestiunii serviciului, respectiv pentru prestarea atribuţiilor preluate de la delegator, pentru acoperirea necesarului de personal, vor pune la dispoziţia angajatorilor – Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane şi Administraţia Fondului Imobiliar – situaţia posturilor vacante.

Din raportul de specialitate ataşat proiectului reiese că Administraţia Străzilor are în prezent alocat un număr total de 410 posturi, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti – 415 posturi, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane – 359 de posturi, iar Administraţia Fondului Imobiliar un număr de 165 de posturi.

„Ţinând seama de prevederile hotărârilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 529-538/23.08.2018 prin care s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public privind unele activităţi prestate de Administraţia Străzilor către companiile municipale înfiinţate în domeniile de referinţă ale serviciilor astfel delegate, prin hotărârile CGMB menţionate mai sus, pentru eliminarea paralelismului, stabilirea concretă şi efectivă a responsabilităţilor, se consideră necesară încetarea activităţii serviciilor publice de interes local menţionate”, prevede acelaşi document.

Roxana Wring, consilier general al USR, a atras atenţia că CGMB ar trebui să se asigure că nu este vulnerabil la nişte procese care vor costa bugetul local.

„În ceea ce priveşte preluarea angajaţilor, în proiectul de hotărâre se menţionează că ei vor fi concediaţi, iar aşa cum citim legea (…) trebuie negociat cu angajaţii pentru încetarea contractelor de muncă. Problema mea e că, dacă noi – CGMB, PMB – ne trezim cu litigii pe legislaţia muncii şi pierdem, suntem buni de plată. Domnul Adrian Bold din câte ştiu a câştigat procesul. (…) Deci ar trebui să ne asigurăm că nu suntem vulnerabili la nişte procese care vor costa bugetul local”, a spus Wring.

Edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, în context, că s-a plătit mai mult pentru erorile urbanistice ale lui Adrian Bold decât salariile care vor fi sau nu plătite ca urmare a unei decizii în instanţă.

„Cred că am plătit cu toţii mult mai mult şi pentru erorile urbanistice ale domului Bold, mult mai mult decât salariile posibile care vor fi sau nu vor fi plătite ca urmare a unei decizii în instanţă. (…) Din punctul meu de vedere, nu ar avea de ce să existe o astfel de decizie, pentru că motivaţiile care au fost analizate de membrii Comisiei de disciplină sunt foarte grave. Domnul Bold nu a plecat de la acest loc de muncă onorabil, cu fruntea sus”, a spus Firea.

Te-ar mai putea interesa și
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Privatul nu este egalul Statului, susține Dragoș Anastasiu, președintele Rethink, un think tank dedicat transformării României....
Ministrul german de Finanțe, Joerg Kukies nu se așteaptă ca UniCredit să continue cu preluarea Commerzbank
Ministrul german de Finanțe, Joerg Kukies nu se așteaptă ca UniCredit să continue cu preluarea Commerzbank
Ministrul german de Finanțe Joerg Kukies a declarat duminică că nu se aștepta ca UniCredit va merge mai departe cu planurile ...
Reorganizarea ANAF se amână cu câteva luni
Reorganizarea ANAF se amână cu câteva luni
În prima parte a lui 2024 Guvernul a adoptat o OUG privind reorganizarea ANAF. Una dintre măsuri prevedea ca în cadrul ...
Călin Georgescu a câștigat turul 1 al alegerilor prezidențiale. Lasconi a trecut pe locul doi, în fața lui Marcel Ciolacu
Călin Georgescu a câștigat turul 1 al alegerilor prezidențiale. Lasconi a trecut pe locul doi, în fața lui Marcel Ciolacu
Distanța dintre Marcel Ciolacu și Elena Lasconi s-a redus la doar 4.000 de voturi, în lupta pentru intrarea în turul ...