Administratorii de pieţe din România şi-au făcut asociaţie

Economica.net
05 06. 2013
piata_1_79581300_31558400

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de către reprezentanţii Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România, un număr de 24 de instituţii publice şi societăţi comerciale din întreaga ţară s-au reunit şi au înfiinţat organizaţia care are sediul în municipiul Sibiu.

„Raţionamentul principal care a stat la baza constituirii Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România este acela al reprezentării şi apărării intereselor comune ale membrilor, pornind de la principiul conform căruia constituirea în asociaţii asigură o putere crescută a opiniilor exprimate în societate, o forţă mai mare în promovarea unor scopuri comune”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, principalele scopuri ale asociaţiei sunt analizarea diferitelor probleme legate de administrarea pieţelor publice şi formularea de propuneri în vederea îmbunătăţirii legislaţiei în domeniu, dar şi desfăşurarea activităţilor de lobby pe lângă instituţiile competente în vederea protejării pieţelor publice ca şi componentă importantă a domeniului public de interes local.

În plus, membrii asociaţiei îşi propun promovarea produselor agricole tradiţionale, apărarea intereselor membrilor de practici concurenţiale abuzive sau neloiale şi exploatarea unitară şi transparentă a pieţelor agroalimentare, pentru asigurarea serviciilor de calitate, în concordanţă cu cerinţele europene privind comerţul cu produse agroalimentare.

La Adunarea Generală, organizată cu ocazia înfiinţării asociaţiei, au participat, dobândind statut de membru fondator, 24 de instituţii şi societăţi comerciale de pe întreg teritoriul României, inclusiv din Capitală, toate având atribuţii în domeniul administrării pieţelor şi oboarelor din localităţile de provenienţă.

Potrivit documentului, lista membrilor asociaţiei rămâne deschisă, orice entitate de profil putându-şi exprima opţiunea de a se alătura.

Conform statutului propriu, pot fi membri ai asociaţiei entităţile reprezentând pieţele publice, indiferent de forma lor de organizare (instituţii cu personalitate juridică, compartimente fără personalitate juridică în cadrul autorităţii locale, regii autonome, societăţi comerciale având ca acţionar majoritar unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează sau societăţi comerciale cu capital privat etc.).