Cele mai mici taxe de studiu la facultăţile private acreditate pornesc de la 0 lei

O universitatea privată promite viitorilor studenţi că vor învăţa gratuit în primul an de studiu. Alte trei universităţi private ofertează candidaţii cu locuri fără taxă în primul an, pentru cei aflaţi în vârful listei la admiterea la facultate. ECONOMICA.NET îţi prezintă lista universităţilor private după cele mai mici taxe de studiu practicate în anul universitar 2012, doar la specializările acreditate.
Economica.net - Dum, 15 iul. 2012, 21:05
Cele mai mici taxe de studiu la facultăţile private acreditate pornesc de la 0 lei

ECONOMICA.NET a comparat taxele de şcolarizare percepute exclusiv de facultăţile private cu programe de studiu acreditate din România, pentru studenţii din anul I, înscrişi la învăţământ de zi, în anul universitar 2012/2013. Clasamentul facultăţilor private cu programe acreditate, funcţie de cele mai mici taxe de studiu percepute studenţilor din anul I, mai jos.

De ce e important să ştii dacă specializarea pe care vrei să o urmezi e acreditată

Pentru că doar acreditatarea specializării (sau a programului de studiu la nivel de licenţă) de către ARACIS acordă Universităţii dreptul să organizeze examen de licenţă şi să emită diplome recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Candidaţii asaltaţi în această perioadă de oferta generoasă de programe de studiu cu nume pretenţioase, vândute cât mai dezirabil şi la preţuri (taxe) mici, trebuie mai întâi să (se) întrebe dacă specializările vizate sunt acreditate sau sunt autorizate să funcţioneze provizoriu. Ei trebuie să mai ştie că specializările sau programele de studiu acreditate sunt marcate cu acronimul A iar cele autorizate provizoriu sunt marcate cu acronimul AP. Ca procesualitate, autorizarea provizorie e prima etapă parcursă de Universitate în vederea acreditării specializării respective. Autorizarea provizorie îi permite Universităţii doar să organizeze admitere la respectiva specializare şi să predea/evalueze studenţii. Mai multe detalii despre acreditare şi autorizare provizorie a programelor de studiu, aici.

Universitatea Artifex din Bucureşti: studenţii din I învaţă gratuit.

Studenţii înrolaţi în primul an la una din facultăţile Finanţe/Bănci şi Contabilitate şi Informatică de Gestiune (acreditate) vor studia gratuit, anunţă oficialii Universităţii. Precizăm că pentru studenţii în anul II, taxa de studiu se ridică la 2.200 de lei, în anul universitar 2012/2013.
Amănunte despre admiterea şi taxele percepute de Universitatea Artifex, aici.

Universitatea Vasile Goldiş din Arad: primul an gratuit pentru cei mai buni candidaţi.

50 de studenţi vor studia gratuit în primul an la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii.
În continuare, iată lista programelor de studiu acreditate pentru învăţământul de zi din cadrul Universităţii Vasile Goldiş din Arad: Drept, Marketing, Administrarea Afacerilor, Medicină, Medicină Dentară, Tehnică Dentară, Educaţie Fizică şi Sportivă, Biologie, Jurnalism, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Istorie, Limbi Moderne Aplicate, Limbă şi Literatură, Administraţie Publică, Ştiinţele Educaţiei şi Psihologie, Biologie, Ecologie şi Protecţia Mediului, Silvicultură, Informatică.
Intră aici să vezi, defalcat, câţi studenţi de la fiecare specializare antemenţionată vor învăţa gratuit în primul an la Universitatea Vasile Goldiş.

Universitatea Agora: 20 de studenţi de la fiecare specializare vor învăţa gratuit, în anumite condiţii.

Primii 20 de studenţi admişi la fiecare specializare a Universităţii vor învăţa gratuit în semestrul I al anului universitar 2012. Dacă după prima sesiune de examene ei nu reuşesc să obţină o medie de cel puţin 7, vor pierde bursa oferită de Unviersitate, caz în care vor achita jumătate din cuantumul taxei de studiu, aferentă semestrului următor, au explicat pentru ECONOMICA.NET oficialii Universităţii Agora.
Taxele de studiu sunt aceleaşi ca în 2011, ne-au mai spus oficialii Universităţii Agora. Funcţie de momentul în care studenţii sunt dispuşi să o achite, vor plăti fie 500 de euro, fie 720 de euro pe an. Detalii, aici.
ECONOMICA.NET vă prezintă programele de studiu din cadrul Universităţii Agora care sunt acreditate de către ARACIS: Drept, Management, Contabilitate şi Informatică de Gestiune.  Amănunte, aici.

Universitatea Sapientia din Cluj: locuri fără taxă pentru primii clasaţi la admitere

Primii 23 de clasaţi de la Relații internaționale și studii europene de la Cluj vor învăţa gratuit în primul semestru al anului universitar. Pentru ceilalţi, taxa de şcolarizare ajunge la 250 de euro pe an.
Primii 20 de clasaţi la admiterea la Specializarea Automatică şi Informatică Aplicată de la Tîrgu-Mureş vor învăţa gratuit în primul semestru al anului 2012. Taxa anuală de şcolarizare la această specializare ajunge la 400 de euro.
Primii 12 studenţi, după mediile de la admiterea la Specializarea Cinematografie, Fotografie, Media de la Cluj vor învăţa gratuit în semestrul I al anului universitar 2012 iar ceilalţi vor plăti 350 de euro – taxă anuală de şcolarizare.
Specializarea Comunicare şi Relaţii Publice de la Miercurea Ciuc oferă 13 locuri fără taxă, în primul semestru al anului universitar studenţilor cu cele mai mari medii la admitere.

Iată lista completă a specializărilor acreditate ale Universităţii Sapientia la Tîrgu-Mureş: Informatică, Mecatronică, Calculatoare, Automatică și Informatică Aplicată, Horticultură.
La Miercurea Ciuc sunt acreditate următoarele specializări ale Universităţii Sapientia: Comunicare și relații publice, Sociologie, Comunicare și PR, Economie Generală, Economie Agroalimentară, Ingineria Produselor Alimentare, Ingineria și Protecția Mediului În Industrie, Limba și Literatura Română – Limba și Literatura engleză, Contabilitate și Informatică de Gestiune.
La Cluj e acreditată Specializarea Cinematografie, Fotografie, Media, de la Universitatea Sapientia. Pentru detalii despre taxele practicate de fiecare din aceste specializări, intră aici.

Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir: de la 300 de euro porneşte taxa de studiu pentru studenţii în anul I.

Cea mai mică taxă de studiu la o specializare acreditată ajunge la 300 de euro (1.350 de lei la un curs de 4,5 lei pentru un euro) şi e percepută studenţilor în primul an la Istorie, în toamna lui 2012.
Următoarele facultăţi cu specializări acreditate percep o taxă de şcolarizare de 500 de euro pentru studenţii în primul an de studiu: Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Facultatea de Finanţe, Bănci şi Contabilitate.
Studenţii admişi în anul I în toamnă la Facultatea de Management Turistic şi Comercial sau la Limbi şi Literaturi Străine şi care optează pentru engleză, franceză, germană, italiană sau spaniolă ca limbă secundară de studiu vor achita 550 de euro în primul lor an universitar.
Candidaţii care vor să studieze arabă, japoneze, turcă, rusă sau chineză vor achita o taxă de şcolarizare de 650 de euro în anul universitar 2012/2013.

Universitatea Nicolae Titulescu: 1.600 de lei e taxa de studiu pentru studenţii în anul I.

Următoarele specializări din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu sunt acreditate şi percep o taxă de studiu de 1.600 de lei pentru studenţii admişi în anul I, în 2012: Drept, Administraţie Publică, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Finanţe şi Bănci. Pentru detalii despre admiterea la Universitatea Nicolae Titulescu, intră aici.

Universitatea Hyperion: de la 1.800 de lei porneşte taxa de studiu pentru studenţii în anul I.

La Universitatea Hyperion taxa de studiu variază între 1.800 de lei şi 6.000 de lei, în anul universitar 2012.
Facultatea de Fizică, de Istorie, de Geografie percep cele mai mici taxe de studiu pentru studenţii în anul I, anume 1.800 de lei (pentru anul universitar 2012-2013). Detalii, aici.
La următoarele specializări din cadrul Universităţii Hyperion se percepe o taxă de studiu de 2.250 de lei pentru anul universitar 2012/2013: Specializarea Automatică şi Informatică Aplicată, Ştiinţe Politice, Specializarea Limbă şi literatură română şi limbă şi literatură modernă, Sociologie, Drept, Afaceri Internaţionale, Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, Finanţe şi Bănci, Management.
Taxa de studiu la Jurnalism şi la Psihologie se ridică la 2.700 de lei pentru anul universitar 2012/2013.
La Specializările Actorie şi Regie şi Imagine de Film şi TV, taxa de şcolarizare pentru studenţii din primul an ajunge la 6.000 de lei.

Universitatea Spiru Haret: taxele de studiu pornesc de la 2.000 de lei pe an.

ECONOMICA.NET vă prezintă lista specializărilor acreditate de ARACIS, de la Universitatea Spiru Haret, cu rezerva că informaţiile datează din iulie 2009. Oficialii Universităţii Spiru Haret încă nu au răspuns solicitării ECONOMICA.NET referitoare la specializările acreditate şi autorizate să funcţioneze provizoriu, drept care singurele informaţii de încredere pe care vi le putem furniza sunt din 2009. Iată lista specializărilor acreditate de ARACIS: Contabilitate şi Informatică de Gestiune la Bucureşti, la Craiova, la Constanţa şi la Câmpulung-Muscel, Pedagogie la Braşov, Psihologie la Braşov, Drept la Constanţa şi la Râmnicu-Vâlcea, Arhitectură la Bucureşti, Informatică la Bucureşti, Matematică la Bucureşti, Administraţie Publică la Braşov, Istorie la Bucureşti, Limbă şi literatură română/străină Bucureşti, Actorie la Bucureşti, Geografie la Bucureşti, Pedagogie Muzicală la Bucureşti, Management la Braşov, Psihologie la Bucureşti, Sociologie la Bucureşti, Jurnalism la Bucureşti, Filosofie la Bucureşti, Medicină Veterinară la Bucureşti, Finanţe şi Bănci la Bucureşti, Marketing la Bucureşti, Kinetoterapie la Bucureşti. Detalii, aici.

Universitatea Ecologică: la 2.100 de lei se ridică taxa de studiu pentru studenţii în anul I.

Taxa de studiu la facultăţile de sub cupola Universităţii Ecologice ajunge la 2.100 de lei pentru anul universitar 2012/2013. Toate facultăţile sunt acreditate. Detalii, aici.

Universitatea Bioterra: de la 520 de euro porneşte taxa anuală la o specializare acreditată.

Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare percepe o taxă de studiu de 520 de euro (2.340 lei) studenţilor în anul I, la învăţământul de zi, în 2012.
Studenţii în primul an la Drept vor achita o taxă de şcolarizare de 580 de euro, aferentă anului universitar 2012/2013.
Specializările Inginerie şi Management în Alimentaţie Publică şi Agroturism, precum şi Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare percep o taxă de studiu de 680 de euro pentru studenţii admişi în anul I, la învăţământul de zi. Detalii, aici.

Universitatea Tibiscus: la 2.400 de lei ajunge taxa de studiu la oricare din facultăţi.

Informaţia a fost confirmată pentru ECONOMICA.NET de oficialii Universităţii.
ECONOMICA.NET vă prezintă lista specializărilor acreditate din cadrul Universităţii Tibiscus: Informatică, Design, Drept, Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice, Limbi Moderne Aplicate, Psihologie, Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Economie şi Afaceri Internaţionale.

Universitatea Constantin Brâncoveanu: 2.400 de lei taxa de studiu în 2012.

Studenţii înrolaţi în 2012 la una din facultăţile din cadrul Universităţii Constantin Brâncoveanu vor achita 2.400 de lei pentru primul an de studiu, la învăţământ de zi. ECONOMICA.NET vă prezintă lista programelor de studiu acreditate de ARACIS, de la Universitatea Constantin Brâncoveanu: Management, Marketing, Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Finanţe şi Bănci, Drept, Administraţie Publică, Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice. Amănunte, aici.

Universitatea Petre Andrei din Iaşi: la 3.000 de lei ajunge un an de studiu aici.

Toate programele de studiu ale Universităţii sunt acreditate. Detalii despre taxe, aici.

Universitatea Româno-Americană: la 700 de euro se ridică taxa de studiu la orice facultate cu predare în română.

Menţionăm că facultăţile Universităţii Româno-Americane au programe de studiu acreditate de către ARACIS, cu excepţia Specializării Contabilitate şi Informatică de Gestiune care este autorizată să funcţioneze provizoriu. Taxa de şcolarizare pentru studenţii admişi în anul I la oricare din facultăţile de sub cupola Universităţii Româno-Americane, cu predare în limba română se ridică la 700 de euro (3.150 de lei) în 2012.
Studenţii admişi la specializările cu predare în limba engleză vor achita 1.500 de euro în primul an la Universitatea Româno-Americană. Detalii, aici.

Notă: Universitatea Gheorghe Cristea nu a stabilit încă nivelul taxelor de şcolarizare pentru anul universitar 2012/2013. Oficialii Universităţii au comunicat ECONOMICA.NET că dezastrul de la examenul de Bacalaureat îi obligă să modifice taxele de studiu şi acum sunt încă în deliberări. Vom şti cuantumul acestora pe 23 iulie.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 4.392 de companii cu capital străin au fost înființate în România în primele nouă luni din 2024
ONRC: 4.392 de companii cu capital străin au fost înființate în România în primele nouă luni din 2024
Un număr de 4.392 de societăţi cu capital străin au fost înfiinţate în România în primele nouă luni din 2024, în scădere cu 16,22% comparativ cu perioada similară din 2023, conform......
Agențiile de informații americane avertizează cu privire la tentativele de implicare ale Rusiei în alegerile prezidențiale
Agențiile de informații americane avertizează cu privire la tentativele de implicare ale Rusiei în alegerile prezidențiale
Cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, agenţiile de informaţii din Washington avertizează ...
Record istoric de poluare atins sâmbătă în orașul pakistanez Lahore, de peste 80 de ori mai mare decât nivelul maxim considerat acceptabil de OMS
Record istoric de poluare atins sâmbătă în orașul pakistanez Lahore, de peste 80 de ori mai mare decât nivelul maxim ...
Poluarea aerului din Lahore, al doilea oraş ca mărime din Pakistan, a atins sâmbătă un record istoric, de peste 80 de ...
SUA anunță că va desfășura mai multe trupe în Orientul Mijlociu pentru a apăra Israelul și ca avertisment pentru Iran
SUA anunță că va desfășura mai multe trupe în Orientul Mijlociu pentru a apăra Israelul și ca avertisment pentru Iran
Statele Unite au anunţat noi desfăşurări militare în Orientul Mijlociu care vor sosi "în lunile următoare" pentru ...