Adrem Invest vrea să subconcesioneze altei firme din grup construcţia centralei termice din Suceava

Adrem Invest, care a câştigat licitaţia pentru construcţia unei noi centrale termice în municipiul Suceava, a anunţat că doreşte să subconcesioneze contractul altei firme, Bioenergie Suceava SRL, ambele societăţi făcând parte din acelaşi grup, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - mie, 27 iun. 2012, 11:18
Adrem Invest vrea să subconcesioneze altei firme din grup construcţia centralei termice din Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Adrem Invest a cerut Consiliului Local (CL) să aprobe subconcesionarea contractului pentru construcţia noii centrale.

Lungu a spus că motivul invocat de Adrem Invest este că pentru asigurarea finanţării banca oferă Adrem Invest fondurile doar dacă se creează o firmă separată care să pună în aplicare proiectul de construcţie a noii centrale termice.

Primarul a arătat că CL Suceava va stabili dacă această cerere va fi aprobată şi a cerut reprezentanţilor Adrem Invest să prezinte consilierilor locali stadiul proiectului şi modul în care vor realiza investiţia, care ar trebui dată în folosinţă în mai 2013.

Întrebat dacă firma mai poate realiza obiectivele asumate prin contract, în condiţiile în care până în prezent nu s-a început nicio lucrare, Lungu a evitat să se pronunţe, subliniind că, potrivit contractului, firma trebuie să finalizeze lucrările în mai 2013.

Pe de altă parte, el a spus că pentru iarna 2012-2013 municipalitatea se ocupă de asigurarea încălzirii şi că va gira pentru societatea de termoficare, Termica SA, un credit de 15 milioane de lei pentru achiziţionarea de cărbune.

El a spus că municipalitatea are datorii de 28 de milioane de lei către Termica SA Suceava.

Corneliu Bodea, vicepreşedintele firmei Adrem Invest, desemnată să construiască o nouă centrală termică în municipiul Suceava, a declarat, în luna martie, că lucrările pentru această investiţie vor începe în luna iunie, iar prima capacitate de producţie a agentului termic va funcţiona în mai 2013.

El susţinea atunci că soluţia tehnică a fost „conturată” în mare parte şi urmează să fie prezentată în cursul lunii mai într-o conferinţă de presă, dar această prezentare nu a mai fost organizată.

Compania Adrem Invest Bucureşti anunţa, în luna februarie, că va începe construcţia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava în luna aprilie, cu două luni mai târziu faţă de planul iniţial, din cauză că încă nu a finalizat detaliile tehnice.

„Suntem în curs de semnare a contractului de finanţare. Trebuia să începem lucrările de construcţie în februarie, dar vom începe în aprilie, pentru că încă se lucrează la conceptul tehnic”, declara, în 1 februarie, preşedintele companiei, Adrian Bodea.

Finanţarea lucrărilor va fi asigurată printr-un credit de la UniCredit, iar termocentrala va produce energie electrică şi termică.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare.Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava pun la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile.

Te-ar mai putea interesa și
Cea mai veche centrală nucleară din lume a fost oprită din cauza caniculei
Cea mai veche centrală nucleară din lume a fost oprită din cauza caniculei
Cel de-al doilea reactor al centralei nucleare Beznau, din Elveţia, aflată în apropierea graniţei cu Germania, a fost oprit miercuri din cauza caniculei, centrala încetând să mai producă......
Jale în benzinării: Carburanții se scumpesc în două rânduri, și la 1 august, și la 1 ianuarie 2026, din cauza creșterii accizelor. Cât vom plăti în plus
Jale în benzinării: Carburanții se scumpesc în două rânduri, și la 1 august, și la 1 ianuarie 2026, din cauza creșterii ...
Carburanții, care se scumpesc la 1 august ca urmare a creșterii accizei și a TVA, se vor mai scumpi încă o dată la ...
Prăpastia dintre România şi restul ţărilor din UE la încasarea TVA – Analiză PwC România
Prăpastia dintre România şi restul ţărilor din UE la încasarea TVA – Analiză PwC România
România are un decalaj de încasare a TVA de 36%, în timp ce media UE este de 5,4%, ţările din regiune reuşind o diminuarea ...
Impozitul suplimentar pentru bănci se mărește de patru ori din 2026. Anul viitor, impozitul pe cifra de afaceri trebuia redus de la 2% la 1%. Va fi 4%
Impozitul suplimentar pentru bănci se mărește de patru ori din 2026. Anul viitor, impozitul pe cifra de afaceri trebuia ...
Proiectul de modificare a legii Codului Fiscal stabilește exact cum vor fi modificate impozitele suplimentare aplicate instituțiilor ...