Potrivit unui comunicat al ÎCCJ postat pe site-ul instituţiei, Adrian Bordea a fost ales membru CSM, prin vot secret, de către Adunarea generală a instanţei supreme.
„Luni, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, constituiţi în adunare generală, în conformitate cu dispoziţiile art.22 lit.c din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a ÎCCJ, şi-au desemnat, prin vot secret, reprezentantul în Consiliul Superior al Magistraturii, rezultatele fiind următoarele: Adrian Bordea – 41 voturi, iar Sorinela Alina Macavei – 27 voturi. Din totalul de 76 de voturi exprimate, 8 au fost declarate nule”, se arată în comunicat.
În 2 octombrie, plenul Senatului l-a validat pe judecătorul Adrian Bordea de la ÎCCJ în calitate de membru interimar al CSM ca urmare a demisiei Monei Pivniceru.
În favoarea validării lui Bordea s-au exprimat 63 de senatori, iar unul singur s-a abţinut de la vot.
Adrian Bordea a primit un raport favorabil şi din partea senatorilor jurişti. În acest context, Bordea a precizat că priorităţile sale ca membru al CSM vor viza în special aspecte de procedură tehnică, mandatul său fiind unul extrem de scurt.
‘Va fi un termen relativ scurt, de câteva luni. Din această perspectivă, proiectele mele nu pot fi decât pe termen scurt şi vizează aspectele procedurale cu care sistemul de Justiţie se confruntă – punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, aspecte legate de insuficienţa resurselor umane. (…) Am susţinut ideea ca unificarea jurisprudenţei să fie un aspect esenţial, determinat nu numai de hotărârile pe care instanţa supremă le pronunţă în deciziile pe care le are de soluţionat, dar şi prin publicaţii’, a spus Bordea, la acel moment.