‘Este nevoie de realizarea unor studii de fezabilitate şi prefezabilitate pentru a vedea dacă e nevoie sau nu de o linie de mare viteză în România. De exemplu, infrastructura de mare viteză a remodelat societatea franceză, şi de aceea trebuie să urmărim – prin studii – dacă construcţia unor astfel de linii de mare viteză este indicată sau nu în cazul ţării noastre’, a afirmat Adrian Dragomirescu.
Acesta a precizat, totodată, că modernizarea Gării de Nord din Bucureşti poate avea loc fie printr-un proiect propus în sistem public, fie printr-un parteneriat public-privat.
‘Se doreşte modernizarea Gării de Nord şi, posibil, transformarea ei în staţie de tranzit, care să facă legătura cu sudul ţării, respectiv Giurgiu, şi estul ţării – respectiv Constanţa. De asemenea, s-ar putea adopta soluţia trecerii Gării de Nord în subteran şi construirea unor tunele de conexiune cu cele două oraşe menţionate’, a mai spus Dragomirescu.
Misiunea Economică Ubifrance a Ambasadei Franţei la Bucureşti a organizat Forumul de afaceri ‘Franţa – Europa de Sud-Est’, eveniment care se desfăşoară pe parcursul a două zile, respectiv marţi şi miercuri.
La forum sunt prezenţi reprezentanţii a peste 400 de companii din 14 ţări, astfel, evenimentul constituindu-se într-un adevărat tur de forţă în domeniul business-ului. Companiile activează în sectoare precum: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale.
Cu acest prilej, oamenii de afaceri francezi vor avea ocazia să îi întâlnească pe potenţialii parteneri din Europa de Sud-Est, regiune cu 70 de milioane de locuitori şi un potenţial important de creştere economică