Aeroexpress Regional, companie aeriană maghiară, demarează zboruri în România

În timp ce companiile aeriene românești Blue Air și Tarom se luptă cu datorii majore și încearcă să rămână pe piață, un nou operator maghiar, Aeroexpress Regional, a început zboruri în România.
Robert Stan - vin, 09 sept. 2022, 22:26
Aeroexpress Regional, companie aeriană maghiară, demarează zboruri în România

Începând cu 5 septembrie, în vestul României a început să opereze o nouă companie aeriană maghiară. Aeroexpress Regional a anunțat că orarul său de zbor include curse între Budapesta, Cluj-Napoca, Debrecen și Târgu Mureș.

Inițial, fiecare zbor va fi operat de trei ori pe săptămână, însă o creștere a frecvenței va fi luată în considerare în funcție de cererea pasagerilor.

Zborurile pe cele trei rute vor fi operate cu aeronave Embraer EMB120 având baza operațională pe Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta.

Aeroexpress Regional este deținută parțial de BASe Airlines Zrt‚ fondată în 1991‚ care a participat deja la operarea zborurilor regionale ale Malév cu trei avioane Embraer 120 de 30 de locuri‚ și a prestat servicii pentru companii italiene‚ croate‚ daneze și spaniole.

Grupul Aeroexpress a fost fondat de Dániel Somogyi-Tóth, un cunoscut dirijor‚ organist și șef al Muzeului Ferihegy Aeropark. Aeroexpress Regional, care completează serviciile companiilor aeriene‚ care operează zboruri europene, plănuiește să ofere o alternativă în conectarea destinațiilor din regiune aflate la distanțe mai mari și care sunt accesibile prin călătorii lungi și obositoare.

Cea mai importantă companie aeriană maghiară care operează în România este Wizz Air Hungary Ltd. Companie low-cost, aceasta operează o flotă de 165 de aeronave Airbus A320 și A321 și a devenit în această lună, cea mai mare companie aeriană care activează în țara noastră.

Lansarea Aeroexpress Regional pe piața din România vine pe fondul scandalului Blue Air, companie aeriană românească aflată în mari dificultăți financiare. Aflată în imposibilitate de a își derula activitatea, aceasta a oprit zborurile pe 6 septembrie.

Astăzi, Blue Air a anunțat că își cere scuze „tuturor angajaților și partenerilor comerciali ai Societății Blue Air Aviation pentru că nu am fost în măsură să ne îndeplinim toate obligațiile asumate față de aceștia”.

Totodată, „încât Societatea (n.r. – Blue Air) nu dispune în acest moment de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie (…) Societatea își propune să reia zborurile începând cu data de 10 Octombrie 2022”.

În același timp, operatorul aerian național român, Tarom, înregistrează pierderi de mai bine de 13 ani, situaţia financiară a companiei fiind deteriorată semnificativ.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...