Atât ofertantul clasat pe locul al doilea, Asocierea Bog’Art SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, cât şi cel de pe locul al treilea, KESZ Construcţii România SRL din Cluj-Napoca, au depus contestaţii, în 23 şi respectiv 24 mai, la expirarea termenul legal.
Licitaţia pentru obiectivul „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare şi Execuţie Lucrări de Construcţii şi Instalaţii Obiectul Terminal de Pasageri”, la care au participat patru ofertanţi s-a finalizat în data 13 mai, prin declararea câştigătoare a firmei Construcţii SA Sibiu, contractul cu aceasta fiind în valoare de 145,2 milioane de lei. CJ preciza în 13 mai că toţi ofertanţii au obţinut punctaj maxim după etapa de evaluare a ofertelor tehnice, astfel că „diferenţa a făcut-o preţul”, valoarea estimată a proiectului fiind de 184,6 milioane de lei.
„Este regretabil faptul că aceste contestaţii ne ţin pe loc în demersurile de realizare a Terminalului de pasageri, în condiţiile în care întreaga procedură de achiziţie a fost monitorizată şi verificată de ANAP, iar câştigătorul a fost desemnat în urma analizei ofertei financiare, respectiv ofertarea la preţul cel mai scăzut. În această situaţie, ultimul cuvânt îl vor avea forurile competente în soluţionarea contestaţiilor. Noi sperăm că blocajul nu va dura foarte mult şi vom putea să începem cât se poate de repede lucrările de proiectare şi construire a Terminalului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.
Conform normativelor în vigoare, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor are la dispoziţie 15 de zile de la primirea documentaţiei pentru analiza acesteia, termen care poate fi prelungit în cazuri temeinic justificate, dosarul achiziţiei fiind pregătit de CJ Braşov pentru a fi transmis CNSC, a menţionat sursa citată.
„În altă ordine de idei, Consiliul Judeţean Braşov a încheiat procedurile de achiziţie pentru două dintre cele trei autovehicule destinate Aeroportului. Este vorba despre o autospecială de pompieri echipată cu agenţi complementari pentru intervenţie rapidă şi o autospecială dotată cu agenţi complementari şi echipament de descarcerare. Achiziţia s-a desfăşurat pe loturi distincte, pentru fiecare utilaj în parte fiind depuse câte două oferte. Firma SC Grădinariu Import Export SRL a fost declarată câştigătoare, ea urmând să furnizeze ambele autospeciale la preţul total de 5.064.640 lei”, se arată în comunicatul citat.
Termenul pentru livrarea acestor echipamente este între 7 şi 9 luni de la semnarea contractelor de furnizare.