Aeroportul Internaţional Braşov: azi se semnează contractul pentru construcţia terminalului cu Bog’Art Bucureşti

Economica.net
21 08. 2019
aeroport_brasov1_06025800

Preşedintele Consilului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că astăzi va semna contractele de lucrări pentru trei investiţii majore ale administraţiei judeţene, după ce procedurile de atribuire au fost încheiate.

Unul dintre contracte vizează proiectatarea şi construirea terminalului Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, potrivit sursei citate.

Consiliul Județean Brașov a anunțat la jumătatea lunii mai că firma Construcţii SA Sibiu a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei pentru construcţia terminalului de la aeroportul Braşov-Ghimbav. Contractul cu aceasta, în valoare de 145,2 milioane de lei, urma să fie semnat peste 10 zile, la expirarea termenului de contestaţii.

Toţi ofertanţii au obţinut punctaj maxim după etapa de evaluare a ofertelor tehnice, astfel că „diferenţa a făcut-o preţul”, valoarea estimată a proiectului fiind de 184,6 milioane de lei, explica atunci Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Numai că planurile autorităților din Brașov nu s-au potrivit cu cele ale altor doi participanți la licitație, care au depus ulterior contestații.

Mai mult, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis pe 20 iunie contestația celor de la Bog’Art București, care au cerut respingerea ofertei Construcții Sibiu. Nemulțumit de decizia CNSC, constructorul din Sibiu a formulat plângere la Curtea de Apel București. Instanţa a respins însă pe 13 august plângerea Construcţii Sibiu.

Între timp, Consiliul Județean Brașov a emis pe 19 iulie un nou raport prin care a respins oferta Construcții Sibiu. Prin urmare, firma din Sibiu a depus pe 29 iulie o altă contestație și la CNSC, prin care cere să se aștepte soluționarea plângerii de la Curtea de Apel București și, în funcție de aceasta, să fie reprimită la licitație. Pe 20 august, CNSC a respins pe fond şi această contestaţie.

Planurile Terminalului de pasageri relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp (subsol, parter, etaj), la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit.

Teminalul va fi dotat atât cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport şi bagaje (ascensoare, scări rulante, benzi transportoare), cât şi cu echipamente moderne de securitate, la standardele solicitate de către instituţiile statului care le vor opera: SRI, Poliţia de Frontieră, Vama.