Aeroportul Internaţional Sibiu a redus tarifele pentru a atrage companiile low-cost

Economica.net
27 09. 2012
340_57124000

Potrivit proiectului aprobat de consilierii judeţeni, tariful de servicii pentru pasageri s-a redus de la 5,40 de euro la 3,80 de euro/pasager, iar tariful de securitate aeroportuară a scăzut la 1 euro/pasager, de la 2,40 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit raportului întocmit de Consiliul Judeţean, propunerile de reduceri s-au făcut în urma „unei serii de consultări avute cu operatori aerieni care intenţionează să opereze pe Aeroportul Internaţional Sibiu”.

„Pentru deschiderea de noi destinaţii şi intenţia de a susţine introducerea segmentului low-cost, companiile au solicitat o diminuare a tarifelor”, se arată în raport.

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, şi-a manifestat, joi, speranţa că, în cazul în care traficul va creşte, subvenţia acordată aeroportului de Consiliul Judeţean se va reduce.

„Sper să deschidem Aeroportul Internaţional Sibiu competiţiei, în raport cu condiţiile actuale ale pieţei serviciilor aeronautice din România. Totodată, creşterea traficului şi a numărului de călători poate să ducă la scăderea treptată a subvenţiei acordate aeroportului în următorii cinci ani, ca în al şaselea an să nu mai fie nevoie de aceste subvenţii şi aeroportul să-şi acopere cheltuielile, devenind astfel independent financiar. Obiectivul nostru strategic privind aeroportul este mult mai amplu, în sensul dezvoltării activităţii de cargo care poată să aducă venituri din concesionarea hangarelor şi a suprafeţelor de teren de care dispune aeroportul. De asemenea, dorim să construim şi un complex expoziţional pe teritoriul aeroportului, care să genereze venituri şi astfel cele două surse de venituri proprii să conducă la acoperirea subvenţiei acordate de Consiliul Judeţean”, a declarat Ioan Cindrea.

La rândul său, directorului Aeroportului Internaţional Sibiu, Augustin Sava, a anunţat, la şedinţa Consiliului Judeţean Sibiu, că se află în negocieri cu companiile Ryanair, Wizzair şi Easyjet.

„Suntem în relaţii foarte strânse cu Ryanair, cea mai puternică companie low-cost din Europa şi hotărârea va fi, credem noi, favorabilă, începând cu primăvara anului viitor. Tot aşa avem relaţii cu Wizzair, care deja ne-a trimis draft-ul de contract şi mai avem relaţii cu compania Easyjet, cu care, de asemenea, aşteptăm să începem în primăvara anului viitor”, a spus Augustin Sava.

Potrivit reprezentanţilor CJ Sibiu, noile tarife vor intra în vigoare după cinci-şase luni de la publicarea lor de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România.

În primul trimestru la acestui an, Aeroportul Internaţional din Sibiu a fost folosit de peste două mii de curse, care au transportat peste 78.000 de călători.

Pe Aeroportul Internaţional Sibiu operează curse regulate ale companiilor: Tarom (Sibiu-Bucureşti şi Sibiu-Munchen), Lufthansa (Sibiu – Munchen), Austrian Airlines (Sibiu – Viena), Carpatair (Sibiu – Timişoara), Air Bucharest – charter în sistem regulat (Sibiu – Antalya) şi Corendon Airlines – charter în sistem regulat (Sibiu – Antalya). O singură companie românească operează curse low-cost, respectiv Blue Air, cursa Sibiu – Stuttgart.