Aeroportul Timișoara reintroduce restricții temporare privind controlul lichidelor, aerosolilor și gelurilor

Pe Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) "Traian Vuia" vor fi reintroduse temporar restricţii, de la 1 septembrie, astfel că pasagerii vor trebui să prezinte separat la controlul de securitate lichidele, aerosolii şi gelurile, în recipiente de maximum 100 ml, fără ca acestea să fie ambalate în pungi tip "ziplock", arată, luni, o notă informativă a AIT "Traian Vuia", relatează Agerpres.
AGERPRES - lun, 26 aug. 2024, 18:41
Aeroportul Timișoara reintroduce restricții temporare privind controlul lichidelor, aerosolilor și gelurilor

La Aeroportul Timişoara, restricţiile au fost ridicate din 5 decembrie 2022, ca urmare a achiziţionării unor echipamente noi de specialitate, prin accesarea unei finanţări nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comisia Europeană (CE) implementează temporar restricţii în ceea ce priveşte controlul de securitate al lichidelor la aeroporturile care folosesc echipamente pentru controlul de securitate al lichidelor, aerosolilor şi gelurilor, tip EDSCB.

Informarea transmisă de reprezentanţii CE cu privire la restricţii specifică faptul că limitarea nu este cauzată de o creştere a nivelului de ameninţare la adresa aviaţiei, ci este un răspuns la o problemă tehnică temporară.

Totodată, informarea CE mai subliniază că echipamentele EDSCB reprezintă o tehnologie avansată de control de securitate, care nu trebuie pusă la îndoială.

Comisia Europeană în colaborare cu statele membre ale Uniunii Europene şi cu Conferinţa Europeană a Aviaţiei Civile colaborează strâns cu toate părţile implicate pentru a identifica o soluţie tehnică menită să rectifice prompt problema identificată.

De la 1 septembrie 2024 restricţiile vor fi reintroduse temporar, atât pe Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” cât şi pe alte aeroporturi care folosesc echipamente tip EDSCB.

Cu referire la acest subiect, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene au fost publicate două documente, respectiv Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2024/2108 al Comisiei de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2015/1998 în ceea ce priveşte anumite măsuri urgente de securitate aeronautică referitoare la echipamentele pentru controlul de securitate al lichidelor, aerosolilor şi gelurilor; şi Decizia (UE) 2024/2109 a Comisiei de abrogare a Deciziei (UE) 2024/1177 privind suspendarea aprobării echipamentelor de securitate a aviaţiei civile cărora li s-a aplicat marca UE, menţionează Biroul de comunicare al Aeroportului Internaţional Timişoara „Traian Vuia”.

Același tip de restricții vor fi introduse de la 1 septembrie și de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Sursa foto: Facebook.com/aeroport.timisoara

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Prelungirea plafonării preţurilor la energie şi în 2025 poate fi o variantă. Vom face o evaluare
Burduja: Prelungirea plafonării preţurilor la energie şi în 2025 poate fi o variantă. Vom face o evaluare
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat că prelungirea şi în 2025 a plafonării preţurilor poate fi o variantă pentru ca populaţia să nu fie afectată de "anomaliile de pe piaţa......
Reuters: Nouă state europene se opun reluării misiunilor FMI în Rusia
Reuters: Nouă state europene se opun reluării misiunilor FMI în Rusia
Nouă state europene au protestat vineri contra planurilor Fondului Monetar Internaţional (FMI) de a relua misiunile în ...
Ce spune Burduja despre planul României pentru a scăpa de „preţurile enorme” la energie
Ce spune Burduja despre planul României pentru a scăpa de „preţurile enorme” la energie
Miniştrii Energiei din România, Bulgaria şi Grecia şi-au propus ca în 10 zile să definească un plan preliminar pe ...
BYD face angajări pe bandă rulantă. Producătorul de automobile electrice a devenit unul din cei mai mari angajatori din China
BYD face angajări pe bandă rulantă. Producătorul de automobile electrice a devenit unul din cei mai mari angajatori din ...
BYD a început să facă angajări pe bandă rulantă, ajungând vineri la peste 900.000 de salariaţi, a informat unul dintre ...