Aeroporturile Bucureştiului valorează cu 250 de milioane de lei mai puţin

Pachetul de 20% din acţiunile CN Aeroporturi Bucureşti, deţinut de Fondul Proprietatea (FP) a fost evaluat la 272 de milioane de lei de KPMG, la cererea FP, şi înregistrat ca atare în portofoliul FP la 31 decembrie 2012. Valoarea pachetului este cu peste 50 de milioane de lei mai mică decât cea inclusă în raportul pe 2011.
Adrian N. Ionescu - lun, 18 feb. 2013, 22:10
Aeroporturile Bucureştiului valorează cu 250 de milioane de lei mai puţin

Calculele KPMG diminuează cu 252 de milioane de lei valoarea Companiei Naţionale de Aeroporturi, până la 1,36 miliarde de lei. CN Aeroporturi Bucureşti administrează  cel mai mare aeroport al ţării, Henri Coandă din Otopeni şi aeroportul Bucureşti Băneasa.

CN Aeroporturi Bucureşti a fost scoasă la vânzare încă din 2007, când printre pretendenţi se afla şi Aeroports de Paris. De atunci datează planurile de listare la bursă a nouă din companiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, prin ofertă publică de acţiuni nou emise.

Termenul limită de listare la Bursa de Valori Bucureşti a 5% din capitalul social al companiei a fost amânat până 31 decembrie 2013.

Profitul net pe anul trecut al companiei a fost estimat la 27,2 milioane de lei de administratorii Fondului Proprietatea (Franklin Templeton), aproape jumătate din câştigul pe 2011.

Cifra de afaceri estimată de oficialii Fondului Proprietatea (FP) la peste 603 milioane de lei este cu 27% mai mare decât cea din 2011.

Aeroporturile Henri Coandă din Otopeni şi Bucureşti Băneasa au avut peste 7,5 milioane de pasageri anul trecut, în creştere cu 1,3%, şi aproximativ 98.600 de aterizări şi decolări.

În 2011 compania a avut o cifră de afaceri de 474 mil. lei (110 mil. euro) şi un profit de 52 mil. lei (12,9 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Aeroportul Henri Coandă a reuşit să inaugureze un nou terminal de plecări la îânceputul luni noiembrie, în urma unei investiţii de 53 de milioane de euro.

Noul terminal va deservi toate plecările interne, precum şi plecările internaţionale, are 52 de birouri de check-in, 400 de metri pătraţi de spaţi comercial şi 244 de noi locuri de parcare.

Te-ar mai putea interesa și
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost desemnați câștigători pentru lotul 3
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost ...
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestația turcilor de la Nurol la licitația pentru construcția lotului 3 al Drumului Expres Arad - Oradea. Amintim......
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
Traficul feroviar este deschis, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată, iar circulaţia trenurilor este ...
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
Uniunea Europeană (UE) intenţionează să blocheze importul anumitor produse alimentare care nu respectă diferite criterii, ...
Anunț de la Premier Energy pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețurile la energie electrică
Anunț de la Premier Energy pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețurile la energie electrică
Premier Energy Furnizare, unul dintre marii furnizori de energie electrică pentru clienții casnici, a transmis clienților ...