Lemet a înregistrat anul trecut afaceri de 260 milioane lei, aproape de nivelul din 2019. Din cauza pandemiei, atât Lems, rețeaua proprie de magazine, cât și activitatea de producție nu au mai atins performanța în ceea ce privește rata anuală de creștere. Compania spsune că aceasta era de două cifre procentuale și că mulțio clienți și-au amâna decizia de achiziției. Relaxarea măsurilor de circulație din primăvara acestui an au dus la creșteri ale vânzărilor.
Pentru primele șase luni, cifra de afaceri consolidată a crescut cu 46%. Producătorul de mobilă a deschis recent un magazin de 800 de mp la Timișoara, în urma unei investiții de un milion de lei și este în căutarea de noi locații pentru viitoare magazine.
„Obiceiurile de consum ale românilor în ceea ce privește mobilierul nu s-au schimbat ca structură, pur și simplu a crescut necesitatea de mobilier per ansamblu. Schimbarea importantă pe care am identificat-o este legată de accelerarea trendului crescător de comenzi în mediul online, deși în mare măsură românii sunt conservatori și doresc să ’simtă’ mobilierul înainte de a-l comanda”, spune Alexandru Rizea, directorul general al Lemet.
Compania a demarat un important proiect de investiții în energie verde, iar în luna decembrie a acestui an va fi dată în folosință o nouă hală de producție. Pentru a acoperi cât mai bine întreg teritoriul țării, mobilierul Lemet va ajunge în mai multe localități, atât prin deschiderea de magazine proprii, cât și prin noi parteneriate cu magazine de profil.
Lemet a fost înființată în 1991, iar anul acesta împlinește 30 de ani. Începând cu 2005, compania localizată în Brebu, Câmpina, dezvoltă lanțul de magazine Lems ca brand al fabricii de mobilă.Compania are 10 linii de producție cu tehnologii de ultimă oră, complet automatizate pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn, a lemnului masiv și finisarea acestora.
Rețeua Lems este formată din 70 de magazine cu o suprafață totală de retail de peste 70.000 mp.
Pe platforma Lemet de la Brebu și în rețeaua Lems, activează peste 1.600 de angajați, iar halele de producție și depozitare ale fabricii Lemet acoperă o suprafață totală de 41.000 mp. De pe porțile fabricii Lemet ies, anual, aprox. 150.000 kituri de mobilier.