ROCA Industry raportează afaceri de 122 de milioane de lei în primul semestru și intrarea pe piața din Lituania, la final de an

ROCA Industry, holdingul care reunește companiile de materiale de construcții din portofoliul ROCA Investments, ajunge la o cifră de afaceri de 122,5 milioane lei, în urma rezultatelor consolidate din primul semestru. Holdingul românesc are în plan consolidarea companiilor, dar și extinderea portofoliului, inclusiv în afara granițelor, în ciuda climatului de piață și a contextului mondial dificil.
Alina Stanciu - mie, 17 aug. 2022, 15:12
ROCA Industry raportează afaceri de 122 de milioane de lei în primul semestru și intrarea pe piața din Lituania, la final de an

ROCA Industry, holdingul care reunește BICO Industries (cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături), Terra Impex ( plasă din fibră de sticlă), Sarcom ( vopsele și lacuri) și Eco Euro Doors ( producător de uși), a raportat pentru primul semestru al anului o cifră de afaceri de 122 milioane lei, iar cele 4 companii din portofoliu au o EBITDA cumulată cu 21% mai mare față de S1 2021, potrivit unui anunț al companiei. Holdingul a raportat rezultate în creștere, pe de o parte datorită vânzărilor mai mari și a performanțelor îmbunătățite în companii, iar pe de alta ca urmare a extinderii operațiunilor prin noi achiziții.

La acest moment, ROCA Industry grupează în holding companiile BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%) și Eco Euro Doors (70%), iar așteptările sunt ca până la sfârșitul anului să se finalizeze preluarea integrală a Dial, companie cu o experiență de peste 20 de ani în fabricarea produselor din sârmă, precum panourile de gard, precum și achiziția a 77,5% din capitalul social al Iranga Technologijos (Lituania). Tranzacția Iranga, din Lituania, este a doua în afara granițelor după Terra, din Republica Moldova.

“Rezultatele din prima parte a anului, practic primul semestru de când am lansat acest holding, ne arată că suntem în direcția cea bună și că modelul nostru de business are forța de a contribui la dezvoltarea de branduri românești și la reindustrializarea României. Sub umbrela holdingului, filialele intră în următoarele luni în etapa de dezvoltare strategică, o etapă care pleacă în primul rând de la realitatea economică imediată și de termen scurt. Punem accent pe un management agil în filiale și pe investiții în inovație și dezvoltarea de produse noi. Ne orientăm spre piețe mai reziliente la acest moment și nu în ultimul rând spre crearea de sinergii între entitățile din holding”, a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Preşedinte al Consiliului de Administraţie și Director General interimar al ROCA Industry.

Cel de-al doilea trimestru a generat cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 64% la nivel consolidat. În același timp, EBITDA a fost de 15 milioane lei (marjă de 13%) în S1, după 4 milioane lei (9%) în primul trimestru, iar profitul net consolidat a ajuns la 5,4 milioane lei, din care 5,2 milioane doar în trimestrul al doilea. O contribuție importantă la rezultatele holdingului a avut-o evoluția Sarcom, cu un EBITDA de 3,9 milioane lei în T2, față de 0,65 milioane în T1.

La nivel combinat (performanțele individuale ale fiecărei companii), veniturile au fost de 162,8 milioane lei în prima jumătate a anului, 55% din aceasta provenind din al doilea trimestru, EBITDA de 16,3 milioane lei (cu 70% mai mult în T2 față de T1), iar profitul net a atins 10,4 milioane lei (din care 6,9 milioane în T2).

Astfel, pe parcursul primelor șase luni ale acestui an, toate companiile din portofoliu au performat peste nivelul din primul semestru al anului 2021 și au înregistrat creșteri de cifra de afaceri între 17% și 64%.

“Holdingul nostru a trecut printr-o perioadă foarte efervescentă în prima parte a anului și am pus bazele pentru o dezvoltare aprofundată, pe termen lung, în acest sector al materialelor de construcții. Desigur, urmărim să continuăm extinderea prin noi achiziții, iar estimările noastre sunt că vom fi mai activi în această direcție începând cu primul trimestru al anului viitor. Ne uităm către oportunități, indiferent unde sunt ele, și scanăm în permanență piața și potențialul acestui sector strategic”, a completat Ionuţ Bindea.

Lansată în luna decembrie și listată la bursă în ianuarie, ROCA Industry și-a extins treptat prezența în sectorul materialelor de construcții, cu patru achiziții realizate și două în curs de finalizare.

ROCA Industry HOLDINGROCK1 S.A. este tranzacționată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier ROC1.

 

Te-ar mai putea interesa și
Congresul american a certificat victoria lui Donald Trump în alegerile din noiembrie
Congresul american a certificat victoria lui Donald Trump în alegerile din noiembrie
Congresul Statelor Unite a certificat în mod oficial luni victoria candidatului republican Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa vicepreşedintelui democrat Kamala......
Peste 51.000 de  gospodării fără gaze natule și 1.500 de apartamente fără încălzire în Transnistria
Peste 51.000 de gospodării fără gaze natule și 1.500 de apartamente fără încălzire în Transnistria
Mai mult de 51.000 de gospodării au rămas fără gaz şi 1.500 de apartamente nu au încălzire în regiunea separatistă ...
Reuniunea dintre Slovacia și Ucraina pe tema trazitului de gaze rusești, care ar fi trebuit să se desfășoare marți, a fost anulată
Reuniunea dintre Slovacia și Ucraina pe tema trazitului de gaze rusești, care ar fi trebuit să se desfășoare marți, ...
Comisia Europeană a anulat o întâlnire a delegaţiilor slovacă şi ucraineană cu reprezentanţi ai Comisiei ce urma ...
Indonezia a devenit oficial membru al BRICS cu drepturi depline
Indonezia a devenit oficial membru al BRICS cu drepturi depline
Brazilia a anunţat luni că Indonezia se alătură oficial BRICS ca membru deplin, extinzând astfel grupul economiilor ...