Afacerile AdePlast au crescut cu 10%, în primul trimestru din 2018

Economica.net
03 05. 2018
daniel_stancescu__05223000

„Cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru 2018 a crescut cu 10% față de primul trimestru al anului precedent. Cu această dezvoltare, ne încadrăm în strategia proiectată anul trecut, evoluțiile pozitive realizându-se conform așteptărilor”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

“Întreaga piață s-a confruntat cu început de an mai neobișnuit datorită condițiilor meteo. A fost un prim trimestru atipic pentru piața construcțiilor, pentru că vânzările au stat sub auspiciile condițiilor meteo din martie, care, în mod tradițional, e o lună de „dezmorțire”. Însă, în perioada aceasta piața recuperează masiv întârzierile din martie cauzate de vremea nefavorabilă. Din punct de vedere al acoperirii pieței, înregistrăm rezultate excelente în zona rezidențială, pe proiecte mari. Și asta pentru că dezvoltatorii și constructorii au înțeles avantajele unui termosistem integrat, certificat și realizat de un singur producător, față de achiziționarea componentelor individuale ale acestuia”, adaugă Daniel Stăncescu.

În intervalul menționat, compania a obținut rezultate semnificative din vânzări la export, provenite în mare parte din comercializarea materialelor de construcții în Ungaria și Bulgaria. Cifrele au crescut și grație certificărilor europene de calitate ETAG 004 și, mai nou, BBA (The British Board of Agrements din Marea Britanie).

“Exportul a atins o pondere de 10,5% în vânzările noastre, marcând o creștere cu 1.5 puncte procentuale față de perioada similară a anului precedent. Ne așteptăm în continuare la o dezvoltare însemnată pe piețele din Ungaria și Bulgaria și ne consolidăm în Republica Moldova. De asemenea, înregistrăm creșteri consistente a vânzărilor pe piețe occidentale ca Austria sau Marea Britanie, unde presiunea pe calitate este foarte mare”, adaugă Daniel Stăncescu.

Cea mai avansată tehnologie la nivel mondial, în noua fabrică de la Ișalnița

Adeplast deschide o nouă platformă industrială la Isalnița, în apropiere de orașul Craiova. “Suntem în grafic cu lucrările la Işalniţa, care avansează într-un ritm extrem de rapid. Acolo vom implementa cele mai noi tehnologii la nivel european pentru producţia mortarelor uscate şi a adezivilor, precum şi a polistirenului expandat. Pe lângă tehonologii, vom amenaja, în premieră pentru România, o suprafață de 1800 mp pentru maturarea blocurilor de polistiren”, afirmă Daniel Stăncescu.

Cele două fabrici se desfășoară pe o suprafață de 20 de hectare, aici urmând să se producă 450.000 de tone de mortare uscate și 700.00 de metri cubi de polistiren. Platforma industrială a necesitat un aport investițional de 22 milioane euro. Investiția s-a făcut cu scopul de a deservi partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, precum și celelalte țări din fosta Iugoslavie.

Angajări la Adeplast în 2018

Adeplast creează noi locuri de muncă în 2018, pentru noua facilitate de producție de la Ișalnița, Craiova. La final de an va funcționa cu peste 400 de angajaţi pe platformele industriale de la Oradea, Ploieşti, Roman şi Craiova. „În prezent, operăm cu 370 de angajaţi pe cele trei platforme industriale (Oradea, Ploieşti şi Roman), iar din acest an vom mai primi în echipa Adeplast încă 70 de specialişti”, precizează Daniel Stăncescu.

Adeplast deține și alte trei platforme industriale.

Oradea- Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi și mortare uscate, 50.000 de tone / an vopsele și tencuieli decorative și 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploiești- Pe platforma industrială de la Ploiești se află o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o linie de producție de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

Roman- AdePlast deține o zonă industrială care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an și o linie de producție de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din Romania, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.