Rezultatul se datorează investițiilor efectuate în ultimii ani, investiții care au vizat comunitățile de români din străinătate, dar și extinderea pe segmentul de rezervări hoteliere și pachete turistice. Anul trecut, investiţiile au fost de 6-7 milioane de euro, bani care au fost folosiţi pentru web-marketingului, iar o parte din ei au fost accesaţi prin linii de credit. În 2012, cifra de afaceri a agenției a fost de 2,1 milioane de euro.
„În ultimii doi-trei ani, ne-am îndreptat atenția spre românii care lucrează în afara granițelor țării. Oferindu-le posibilitatea zborurilor combinate, adică bilete de avion mai accesibile chiar și în cazul rezervărilor din scurt, le-am câștigat fidelitatea, iar acest lucru s-a văzut considerabil în cifra de afaceri a agenției. Peste 60% dintre rezervările noastre sunt făcute de către românii din străinătate. În medie, un astfel de român rezervă patru bilete pe an”, spune Stefano Iervolino, director general al Fly Go România. 70-80% din vânzările Fly Go în 2013 au fost vânzări de bilete de avion.
Pentru acest an, Fly Go se așteaptă la o creștere cu 15% a afacerilor, dar și la o marjă de profit similară anului 2013. Planurile pentru anul în curs includ deschiderea unor agenții offline, prima de acest fel fiind deschisă la începutul acestui an, în București, în care s-au investit circa 15.000-20.000 de euro.
„Creşterea cifrei de afaceri se datorează investiţiilor făcute în promovare, iar pentru anul acesta vom investi 6 milioane de euro doar pentru promovare. Înainte nu eram cunoscuţi, dar acum bugetul nostru de marketing a crescut de la 5.000 de euro/lună, la 500.000 de euro/lună”, a mai declarat Iervolino.
În plus, pentru acest an compania mai are în plan implementarea unui sistem de rezervare pentru călătoriile cu trenul, dar şi o aplicaţie pentru mobil, a cărei dezvoltare necesită investiţii de 50.000 de euro.
Compania intenționează să extindă oferta de sejururi de tip city break, segment care anul trecut a reprezentat 15 % din cifra de afaceri. Datorită zborurilor combinate, pachetele de city breakuri (trei nopți, patru zile) au prețuri pornind de la 175 euro către destinații precum Milano, Londra, Viena etc. Cele mai căutate destinații de către români sunt Roma, Barcelona, Madrid, Napoli și Bergamo, reiese din rezervările efectuate.
Siteul de rezervări Fly Go a fost lansat în România în 2008 și este disponibil și în alte țări precum Italia, Spania și România. Piaţa biletelor de avion vândute online de agenţii este estimată la 55 de milioane de euro. Stefano Iervolino, de profesie tehnician dentar, este originar din Sardinia şi a venit pentru prima oară în România în 1990. În perioada 2004-2007 a lucrat în cadrul companiei aeriene My Air, care a intrat în faliment în 2009. Tatăl lui Iervolino a fost reprezentantul companiei în România. Apoi, în 2005, Iervolino şi-a lansat un site de rezervări pentru bilete de avion low-cost, numit lowcostticketing.com. La aceea vreme, activitatea companiei se desfăşura într-un garaj şi vindea un bilet de avion la trei săptămâni. De atunci şi până acum, Iervolino a investit treptat în ceea ce în 2008 a devenit Fly Go România.