Afacerile Alfa Software, furnizorul de IT din Cluj, au crescut anul trecut cu 15%, la 2,6 mil. euro

30 01. 2023
Cristian Gabriel Pavel Alfa Software

Alfa Software s-a concentrat în această perioadă pe cinci verticale de business și anume: producție, construcții, servicii, transporturi și utilități.

Pe parcursul anului 2022, echipa Alfa Software și-a concentrat eforturile pentru a livra clienților sisteme ERP la cheie, reușind totodată să dezvolte funcționalități noi. Unele dintre acestea, mai exact SAF-T, eFactura și eTransport au la bază modificări legislative importante, cerute de statul român. 

„Cu ajutorul acestor funcționalități, am venit în întâmpinarea nevoilor companiilor românești de a se alinia prevederilor legislative care au intrat în vigoare. De asemenea, am făcut încă un pas spre a îndeplini una dintre cele mai importante misiuni ale Alfa Software, aceea de a ajuta companiile de la noi din țară să devină companii paperless”, a spus Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software. 

Cele trei funcționalități noi au reprezentat o investiție totală de 64.000 euro, la care se adaugă o investiție substanțială, de 150.000 euro, pentru aplicația ASiS.TMS. ASiS.TMS este un sistem de management al transportului, parte a soluției de business – ASiS ERP, care ajută companiile, în principal de transport sau cu flotă proprie de mașini, să planifice, să execute și să optimizeze mișcarea fizică a mărfurilor. În plus, aproximativ 40.000 euro au fost direcționați spre dezvoltarea unor noi rapoarte/sinteze de Business Intelligence precum: Profit & Loss, Costuri, Situatii pe Centre de Profit, Contracte, Comercial – AgriBusiness. Totalul investițiilor s-a ridicat la peste 254.000 euro. 

Anul 2022 a însemnat o creștere cu 28% a vânzărilor de licențe noi ASiS ERP . Au fost demarate peste 50 de proiecte noi de digitalizare anul trecut printre care putem aminti: Fartud Timișoara, Mega Titan Beclean, Madrugada Oradea, Global Mat Install București, Noodle Pack Cluj-Napoca, Ludwig Pfeiffer Timișoara, OrtoProfil Targu Mures, Far Foundation Bistrița, Deme Macarale Oradea, etc.

Pentru anul 2023, Alfa Software își propune să investească în continuare în migrarea clienților înspre cloud nativ Microsoft Azure. O altă componentă importantă devine cea de tip RPA – robotizare sau automatizare, inclusiv prin diverse interconectări via API. Prin aceasta datele din diverse formate structurate (roboți industriali, extrase bancare, etc) sunt introduse automat. 

„La Alfa Software, noi credem în digitalizarea datelor direct de la sursă și interpretarea lor automată și nativă în ASiS ERP. Acest lucru nu înseamnă introducerea de pe hârtie în calculator, ci integrare directă cu extrase de bancă, eFacturi primite, date structurate primite de la roboții din fabrică, etc. Anul 2023 va fi anul colectării automate a datelor. Inclusiv mișcările de stocuri în cadrul diverselor faze de producție le vom gestiona cu tehnologie de tip RFID. De asemenea, dorim să strângem și mai mult legătura dintre ASiS ERP și componenta de Business Intelligence prin oferirea posibilității de a introduce date din interfața de BI, după ce a fost făcută o sumarizare a datelor existente și s-au luat niște decizii. De asemenea, investim în portal și aplicații native mobile pentru Angajați, Clienți, Colaboratori. Noi credem că interacțiunea dintre steakholderii companiilor poate fi făcută digital direct din portaluri specializate, dar și din aplicații mobile personalizate”, a mai spus Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 26 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri. 

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 15 ani pe produs.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producție, construcții, servicii, transporturi și utilități. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.