Afacerile din comerţul cu vehicule au crescut cu 16% în ianuarie 2016 (INS)

Cifra de afaceri în comerţul cu vehicule a crescut în luna ianuarie 2016 cu 16% faţă de luna corespunzătoare a anului trecut, însă a scăzut cu 21,5% faţă de luna precedentă, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, luni, Agepres.
Economica.net - lun, 14 mart. 2016, 08:33
Afacerile din comerţul cu vehicule au crescut cu 16% în ianuarie 2016 (INS)

Cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2016, comparativ cu luna ianuarie 2015 a înregistrat o creştere cu 16,0%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+26,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+12,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,2%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+3,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2016 a înregistrat pe total o creştere cu 15,2% faţă de luna ianuarie 2015.

Totodată, cifra afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2016, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 21,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-26,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-18,2%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,3%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 20,5%.

În schimb, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2016, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,9%.

Pe de altă parte, acelaşi comunicat al INS mai arată că activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2016 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,0% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2015, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,5%), hoteluri şi restaurante (+19,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,1%) şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+6,7%). Activităţile agenţiilor turistice şi tour-operatorilor au scăzut cu 3,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2016 a crescut cu 13,9% comparativ cu luna ianuarie 2015.

În luna ianuarie 2016 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 12,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tour-operatorilor (-39,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-14,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-11,5%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,7%). Activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor au crescut cu 1,1%.

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2016 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Magistrala 4 de metrou: Construcții Erbașu, Gulermak și Dogus au depus oferte pentru tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul
Magistrala 4 de metrou: Construcții Erbașu, Gulermak și Dogus au depus oferte pentru tronsonul Gara de Nord – Gara ...
Cei trei ofertanți la licitația pentru construirea tronsonului Gara de Nord - Gara Progresul din Magistrala 4 de metrou sunt Gulermak și asocierile conduse de Construcții Erbașu și, respectiv......
Nuclearelectrica anunță oprirea controlată a Unității 1 de la CNE Cernavodă
Nuclearelectrica anunță oprirea controlată a Unității 1 de la CNE Cernavodă
SN Nuclearelectrica S.A. anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat în seara zilei de 10.10.2024.
Statele UE au convenit să acorde un nou împrumut Ucrainei în valoare de 35 de miliarde de euro – surse Reuters
Statele UE au convenit să acorde un nou împrumut Ucrainei în valoare de 35 de miliarde de euro – surse Reuters
Ambasadorii statelor membre ale UE au aprobat miercuri o contribuţie a blocului comunitar de 35 de miliarde de euro pentru ...
Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Fileca Industry din Beclean, în valoare de peste 300.000 de euro
Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Fileca Industry din Beclean, în valoare de peste 300.000 ...
Restart Energy a finalizat montarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Fileca Industry în valoare de peste 300 000 ...