Profitul net s-a situat la 36,75 milioane de lei, față de nivelul de 20,3 milioane de lei obținut în 2017, potrivit datelor raportate de companie la Ministerul de Finanțe.
Numărul medul al angajaților însă a scăzut în compararație cu anul precedent cu aproximativ 230 de persoane, la 1.018.
Datoriile însumau la finele anului trecut 137 de milioane de lei, iar creanțele 257,3 milioane de lei.
La nivel mondial, grupul chinez Huawei este afectat de sancţiunile americane, și, potrivit analiștilor, s-ar putea confrunta cu un declin de 25% al livrărilor anul acesta. Există chiar posibilitatea ca telefoanele sale mobile inteligente să dispară de pe pieţele internaţionale.
Fubon Research, care anterior previzionase că Huawei va livra anul acesta 258 de milioane de smartphone-uri, se aşteaptă acum la doar 200 de milioane de unităţi, în cel mai rău caz.
Conform datelor IDC, Huawei are o cotă de piaţă de aproape 30% pe plan global şi a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumătate pe pieţele din afara Chinei. Cea mai importantă piaţă a companiei pentru modelele premium este Europa.
Huawei este prezentă pe piaţa din România din 2003, mai întâi ca furnizor de echipamente de reţea pentru operatorii telecom şi, în ultimii ani, ca jucător important pe piaţa smartphone-urilor.
Compania a inaugurat, în 2017, un nou centru de servicii de IT&C pentru companii în Bucureşti, în urma unei investiţii de peste zece milioane de euro.