Rezultatul brut a crescut cu 36 milioane lei (54%) comparativ cu 2017, la 66,76 milioane lei. Rezultatul net a fost de 6,74 milioane lei.
În 2018, Oltchim a valorificat 76% din cifra de afaceri la export şi pe piaţa intracomunitară. Valoarea livrărilor la export şi a celor pe piaţa intracomunitară, în sumă de 186 milioane euro, depăşeşte de 6 ori valoarea importurilor şi achiziţiilor intracomunitare, în sumă de numai 28 milioane euro, rezultând o balanţă externă pozitivă de 158 milioane euro.
„În anul 2018, activitatea societăţii Oltchim a fost afectată de vânzarea activelor de pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea, respectiv activele funcţionale, către societăţile Dynamic Selling Group SRL şi Chimcomplex Borzeşti. În luna iunie 2018 a fost finalizat contractul de vânzare a activului Divizia Materiale de Construcţii Ramplast, încheiat cu Dynamic Selling Group SRL, în calitate de cumpărător, prin încasarea preţului tranzacţiei, în valoare de 12.111.320 lei fără TVA. În data de 7 decembrie 2018, în baza contractului de vânzare active, au fost vândute activele (drepturi de proprietate intelectuală, terenuri, construcţii, bunuri mobile, investiţii în curs) aferente instalaţiilor clorosodice, propenoxid, polioli-polieteri, oxo-alcooli, utilităţi, parcul de vagoane, monomer, PVC I, de pe platforma industrială Rm. Vâlcea. Valoarea tranzacţiei a fost de 589.328.986 lei, fără TVA”, se menţionează în raport.
În urma acestor tranzacţii, Oltchim a rămas cu active în conservare, pentru care se vor continua procedurile prevăzute prin planul de Reorganizare. La 31 decembrie 2018, numărul de salariaţi a scăzut la 616.
Un alt aspect cheie cu impact asupra activităţii viitoare a societăţii îl constituie finalizarea, în decembrie, a investigaţiei demarate în aprilie 2016 de către Comisia Europeană, pentru a stabili dacă anumite măsuri luate de România în sprijinul Oltchim respectau normele UE privind ajutoarele de stat, concluzionând că finanţarea publică acordată de România combinatului, de circa 335 milioane euro, plus dobânzi, este incompatibilă cu normele UE privind ajutoarele de stat şi trebuie să fie recuperată de România de la Oltchim.