Afacerile Orange România au crescut cu 6,6%, în S1. Baza de clienţi s-a majorat cu 4%

Orange România a raportat o cifră de afaceri în valoare de 268 milioane de euro, în al doilea trimestru din acest an, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2020. În primele șase luni din 2021, evoluția este de 6,6% până la 532 milioane de euro.
Lidia Neagu - joi, 29 iul. 2021, 11:45
Afacerile Orange România au crescut cu 6,6%, în S1. Baza de clienţi s-a majorat cu 4%

„ceastă evoluție este susținută de o creștere a serviciilor mobile, fiind în continuare determinată și de creșterea vânzărilor de echipamente, înregistrată ca urmare a mutării în mediul digital a multor activități economice”, spune operatorul într-un comunicat de presă.

La 30 iunie 2021, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.628.000 de clienţi, în creştere cu 4% comparativ cu finalul primului semestru din 2020, în timp ce serviciile fixe în bandă largă aveau 432.000 de clienţi (+17%).

Pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului în curs, 29.000 de locuitori din 72 de noi localităţi din mediul rural au primit acces la conectivitate 4G, ponderea acoperirii fiind de 98,21% din populaţie, în timp ce 317 de noi localităţi din mediul urban şi rural s-au bucurat de avantajele reţelei 4G+.

„Reţeaua Orange 5G este în expansiune, fiind disponibilă astăzi clienţilor din 20 de oraşe, printre care Braşov, Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, precum şi oraşe din judeţul Ilfov, staţiuni montane şi estivale. Un alt moment definitoriu pentru reţeaua 5G în trimestrul doi al anului 2021 îl reprezintă lansarea 5G Lab în luna aprilie, iniţiativă Orange în colaborare cu Institutul de Cercetare CAMPUS al UPB, ce îşi propune să susţină cercetătorii, startup-urile şi companiile să îşi testeze în avans soluţiile bazate pe 5G”, se menţionează într-un comunicat de presă al companiei.

Servicii B2B – Orange Business Services

Pe segmentul serviciilor B2B, în perioada analizată, dar şi pe durata întregului semestru s-a înregistrat o evoluţie pozitivă în zona de ITC, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Companiile au acordat o atenţie suplimentară soluţiilor de securitate cibernetică Orange Business Services, care au cunoscut o creştere accelerată faţă de de T2 2020, ajungând până aproape de 60%. În primele şase luni ale anului serviciile profesionale IT&C şi soluţiile cloud au cunoscut creşteri notabile fiind cerute în procesele de digitalizare ale companiilor”, precizează reprezentanţii Orange România.

Servicii financiare mobile – Orange Money

Totodată, serviciul Orange Money a consemnat un salt de aproape 50% a numărului total de tranzacţii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi o creştere de 30% a bazei totale de clienţi, care numără în prezent aproximativ 285.000 de utilizatori.

Servicii digitale

În perioada aprilie-iunie 2021 a crescut şi nivelul de utilizare a serviciului My Orange pentru tranzacţii procesate digital, tranzacţiile de reîncărcare şi plată în My Orange crescând semnificativ faţă de perioada similară a anului trecut.

În plus, Yoxo, primul abonament mobil complet digital din România, fără perioadă contractuală, se bucură de o creştere constantă, peste aşteptări, şi în T2 din 2021.

„Un obiectiv major pentru noi este să devenim prima alegere în piața serviciilor convergente din România. Un pas înainte în această strategie este reprezentat de aprobarea condiționată a Comisiei Europene pentru tranzacția prin care Orange România a semnat pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications.” a declarat Liudmila ClimocCEO Orange România.

Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România.

În luna noiembrie a anului trecut, Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a anunţat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România, finalizarea acestei tranzacţii fiind estimată pentru a doua jumătate a anului 2021.

Pe data de 28 iulie 2021, Comisia Europeană (CE) a aprobat condiţionat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, achiziţia propusă a Telekom Romania Communications (TKR) de către Orange SA. Aprobarea este condiţionată de cesionarea participaţiei minoritare de 30% a TKR în Telekom Romania Mobile Communications (TRMC), care este un concurent direct al Orange.

Te-ar mai putea interesa și
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus miercuri dobânda de referinţă cu o jumătate de punct procentual, la un interval cuprins între 4,75% şi 5%, în linie cu estimările, transmite Reuters,......
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii inovative în companii și administrație
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii ...
Guvernul României a aprobat în ședinta de miercuri, 18 septembrie 2024, Strategia națională pentru dezvoltarea și susținerea ...
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a efectuat prima plată la doar 48 de ore de la notificarea daunei, ...
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea ...